Här i Sesimbra har vi kommit till Easton Classic på Aroeira II.
Lite uppvärmning på puttinggreenen är alltid nyttigt. Greenerna är hyfsat snabba och har en del luriga onduleringar.
Inger satsar på drivingrangen i stället. Eller kanske både och?
Wolmar verkar ha kört lite chipping.
Vad Agneta har gjort, det vet jag inte. Framgår inte av bilden.
Härfågeln finns också här i Sesimbra. Den är inte helt ovanlig i södra Europa och även längre söderut. Jag har sett den både i Egypten och i Tunisien. Detta är en hane och tofsen på huvudet kan han spärra ut till en fin fjäderplym. Det gör han när han raggar brudar.
Angela och Inger hade Birger med i laget. Dessutom en joker, som de inte visste vem det var.
Sådana här vackra buskar finns det flera runt banorna. Det tillhör släktet Callistemon eller Lampborstträd på svenska. På portugisiska kallas det för rött flaskborstträd, vilket jag tycker beskriver det rätt bra.
Agneta och det fina paret Sven och Kattis har avslutat sin runda.
Så också Åke, Margit och Wolmar.
Efter spelet var det dags för gemensam lunch på klubben. Vi fick ett fint dukat bord i ett eget rum, eftersom det var den 1 maj och restaurangen var full av portugiser. De hade haft en stor tävling dagen till ära.
I torsdags var vi tillbaka på Quinta do Perú. Första dagen av Veckans spelare stod på programmet.
Sven laddar kanonen på första tee. Eftersom han är fullvuxen, så får han spela från röd tee.
De gör fantastiska pizzor i köket. Perfekt kant runt och god fyllning i mitten. Det är lagom att dela en till lunch, eftersom det väntar middag på hotellet på kvällen.
Innan vi åt middag hade vi en mycket uppskattad vinprovning med Paulo på terrassen.
Han hade dukat upp rejält med vin och andra godsaker. Det var mörk choklad, jordgubbar, chorizo och två sorters ostar. Vi fick rekommendationer på hur vi skulle kombinera detta med de olika vinerna, som han generöst serverade. Det var tre röda från Cartaxo. Det är ett vindistrikt som är 158 kvadratkilometer stort och som ligger utefter Tejofloden, cirka 10 mil nordost om Lissabon. Där producerade de vin redan för 2000 år sedan. Det är traditionella portugisiska druvor som Touriga Nacional, Alicante Bouschet, Castelão, Trincadeira, men också internationella sorter som Syrah, Merlot och Cabernet Sauvignon. Alicante Bouschet har egentligen sitt ursprung i Frankrike och är en korsning mellan Petit Boschet och Grenache, men den odlas mycket både i Portugal, Spanien och Frankrike.
Sedan hade han ett vitt, gjort på Fernão Pires. Det är en portugisisk druva, som odlas i hela Portugal, men främst i området kring Lissabon och utmed Tejofloden norrut. Dessutom ett sött dessertvin, som inte var det annars så vanliga Moscatel, utan gjort på sent skördad Fernão Pires. Paulo letar alltid upp lite annorlunda, spännande viner till våra provningar.
Koncentrationen är stor för att finna alla dofter och smaker.
Åke och Paulo fann verkligen varandra. Åke kom med lite kluriga frågor, som Paulo försökte svara på efter bästa förmåga.
Då var det slut i bildarkivet för denna gång, men håll ut, det kommer snart mer.
Claes
Er Eastonvärd