Italien – Toscana

Då var det dags att runda av i Toscana.

IMG_2775Jag börjar med presentation av den duktiga restaurangpersonalen på hotell Corallo. Det är Giuseppe och Luciano i matsalen och allas vår kock Falco, som till sin hjälp i köket också har Marcella.

IMG_2679I söndags åkte vi till Montecatini Golf för att spela Easton Classic.

IMG_2680Det var en klubbtävling på förmiddagen och vi hade första start klockan 13:00. Därför började vi dagen rätt, nämligen med en pastalunch. Vi satt på terassen utanför det fantastiska klubbhuset, som har anor från 1500-talet.

IMG_2686-2

Stella heter hon som driver restaurangen. Här bär hon ut spaghetti alle vongole till dem, som beställt denna delikatess.

IMG_2687Dags för första utslag. Eva håller koll på vart Ingers boll kommer att ta vägen.

IMG_2689Molnen har dragit sig närmare när Katarina är på väg ut.

IMG_2691Gunilla och Eija spelade orange tee. Banan blir lite mer lätthanterlig då.

IMG_2693Hans och Bengt väljer den hårda vägen.

IMG_2694Att Katie och Gunilla representerar Sverige är ju ganska tydligt. Tyvärr kom regnet efter ett litet tag, så vi bröt efter knappt halva rundan. Det öste ned och det blev ospelbart, så vi kunde komma hem lite tidigare i stället.

IMG_2698Nu har det redan blivit måndag och här är delar av ledarbollen i full gång med förberedelserna inför sista dagen av Veckans spelare. Gunilla hade tio slag att ta in på John. Lars hade ytterligere ett, medan Peter, som inte är med på bild, bara låg tre slag efter John. Det blir spännande att se hur det går.

IMG_2700Efter att ha startat alla, kom jag ifatt Katie och Gunilla på det tredje hålet. Det är ett roligt hål, när man spelat det innan. Första gången kan det vara lite svårt att veta vart man skall slå inspelet. Jag spelade med tjejerna och kunde visa vart de skulle. Det är klart att man ställer upp som Eastonvärd!

IMG_2702John stormar fram med bestämda steg.

IMG_2704På sjätte hålet hann jag ifatt Gunilla och Eija. De hade inget emot att jag hängde på, så jag hade nöjet att gå de sista tolv hålen med dem. Nu är vi på sextonde tee. Det ser lite tovigt ut, men klubben lägger inte alla pengarna på orange tee verkar det som.

IMG_2706Det här var en rolig maskin. Dessa bjässar kallas för skördemaskiner fick jag höra. Till vänster om fairway på sextonde höll maskinisten på att ta ner träd. Först klämde han fast trädet med klon och sedan sågades det av med en inbyggd klinga. Väldigt effektivt! Det är sånt man som liten gosse kan stå och se på en hel dag!

IMG_2715Katarina, Margareta och Mats har fått i alla puttarna på femtonde hålet. Snart närmar de sig det nittonde!

IMG_2716Katie och Gunilla delade bil.

IMG_2717Hans poserar glatt.

IMG_2720Margita har dagen till ära valt en fairway-grön tröja.

IMG_2721Ledarbollen har hunnit till tolfte hålet. Spänningen är stor!

IMG_2725Luleå-gänget och Gunilla och Eija är redan inne. Nu solar de sig i den gassande värmen efter väl förrättat värv. Prognosen för måndagsvädret var inte helt lysande, men verkligheten blev desto bättre.

IMG_2726Det ser inte ut som att de lider så värst mycket här heller.

IMG_2728En lite annorlunda vy över artonde hålet. Normalt ser man det från tee, med klubbhuset i bakgrunden.

IMG_2730Bunkern framför green brukar fånga upp en del bollar. Därför slår Bengt nu sitt tredje slag. Den gick nästan i!

IMG_2731Hans boll däremot gick i på tre! Då blir han så här glad.

IMG_2734Kan det vara Betunia tro?

IMG_2740John visar hur det går till att chippa.

IMG_2741Gunilla ligger bättre till och kan putta från fore green.

IMG_2743Nu är det färdigspelat för ledarbollen. Snart får vi veta om någon hann ifatt John, som avslutade med ett par.

IMG_2745Skål och tack för denna gång säger jag till Gunilla och Katie.

IMG_2748Prisutdelningen hade vi på fjärde våningen, i baren innanför poolen. Det är en bra lösning att ha poolen på taket, när man driver hotell mitt i en stad. Delar av ledarbollen, som har satt på sig finkläderna aftonen till ära.

IMG_2749Trea i Bästbollen blev Katarina och Mats.

Andrapris tog Gunilla och Peter.

IMG_2753Hela 41 poäng fick Margareta och John ihop och det vann de på.

IMG_2755I Easton Classic räckte tävlingsavgifterna till tre priser, eftersom vi hade joker i de två främsta lagen. Det blev en fin handduk var till John, Margareta, Hans och Gunilla.

IMG_2757Med hjälp av jokern Maj, tog Mats, Gunilla och Hans hand om andraplatsen.

IMG_2758På hela 13 poäng och med hjälp av jokern Hans vann Katarina, Katie och Lars. Poängen kanske inte är så imponerande vid första anblick, men med tanke på att vi bara kunde räkna de sex första hålen, så var det bra. Regnet som kom gjorde banan ospelbar efter sex hål för sista bollen.

IMG_2760Gunilla kämpade bra bland herrarna i ledarbollen av Veckans spelare. Det innebar en hedersam tredjeplats och lite nya bollar med fint märke på.

Peter tog in ett slag av de tre, som han låg efter John. Därmed behöll han en säker andraplats. Dagens bästa score blev det också.

IMG_2765Då har vi räknat ut att John blev den stolte segraren. Med 155 slag netto tog han hem diplom, presentkort och ett Golfhäfte. Han sa att han var egentligen inte intresserad av att vinna. Det kanske var det som gjorde det. Han kunde spela avslappnat. Ett stort grattis alla till fint spel!

IMG_2766Efter vår avslutningsmiddag var det dags för den stora desserten. Omelette Vesuvienne heter skapelsen. Det är en glace au four i form av Vesuvius under utbrott.

IMG_2769Falco, här med italienska kockfederationens medalj runt halsen, är en hejare på att sjunga. Sista kvällen får vi alltid höra både O sole mio och Volare.

IMG_2771Också i vårt gäng fanns det talanger. Hans bjöd på skönsång med både Dan Andersson och Evert Taube.

IMG_2772Falco kände sig nog lite hotad, för han kom in och spelade några italienska låtar på sitt munspel. Det blev en mycket fin avslutning med god mat, god dryck och allsång.

Det blev också avslutningen för denna vårsäsong i Montecatini Terme och jag vill återigen tacka alla trevliga gäster jag haft.

Hoppas att vi ses snart igen, kanske på en golfbana nära dig.

Claes

Er Eastonvärd.

 

 

 

 

 

 

3 svar på ”Italien – Toscana”

 1. Käre Claes! Det är en fröjd att få komma till de platser där du är golfvärd. Denna vecka i Toscana (var inte ett undantag) har varit mycket trevlig- helt klart din förtjänst och förstås de trevliga gästernas!! Härligt när saker och ting fungerar och det får du dem till att göra. Tack oxå för att du följde med till apoteket och tolkade.
  Du kommer inte slippa oss i framtiden. Vi kommer säkert finna dig på någon/några lämpliga platser framöver.
  DU ÄR BÄST!!
  Kram Margareta och John

 2. Hej Margareta och John!
  Tack för era vänliga ord. Det är lika roligt att träffa er varje gång. Tack också för våra trevliga stunder på baren efter middagarna. Jag hoppas verkligen att det blir många gånger till. Hoppas att du mår bra nu Margareta och att ni får en fin sommar hemma i Sverige.
  Stor kram till er båda!
  Claes

 3. Heja Margareta och John, vad ni är duktiga, välkomna hem.

  MVH//Yngve Holm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.