Kanarieöarna – Fuerteventura

Gästerna tackade av hemresande golfvärd Bo med en jul och nyårskram.
Alla gästerna ( här Rosemarie, Nils-Göran och Aino) tackade av hemresande golfvärd Bo med en jul och nyårskram.

Flying Eagles mot seger i Nyårskampen!

Vi har haft värdbyte här på Fuerteventura. Bo är avtackad och undertecknad anlände Annandag jul. Tillsammans med gästerna har jag firat ett hejdundrande nyår och dagen till ära spelade vi en egenkomponerad Ryder Cup variant, NYÅRSKAMPEN, som blev både omtyckt och spännande.

Vädret är härligt soligt men som det sig bör här på Fuerteventura blåser friska vindar. Men de börjar lägga sig och idag har det i stort sett varit vindstilla. Lovar gott inför morgondagens Bästboll med nyanlända gäster. Men detta inlägg och kommande skall redogöra för Nyårskampen, veckans pristagare och nyårsfirandet på hotell Sentido Buganvilla.

Nyårskampen spelades med två lag under 18 hål. Lagen delades upp utifrån handikapp och i kampen ingick ( i spelordning) två herrsinglar, en damsingel, en bästboll och två greensome. Vunnen delmatch gav ett poäng. De båda lagen som spelade var ”Singing birdies” mot ”Flying Eagles”. Givetvis fick alla bollar nyårsskumpa med sig som färdkost.

20161231_094820
Singelhandikapparna Philip i ”Flying Eagles” och Urban i ”Singing Birdies” startade Nyårskampen med inledande herrsingel.
20161231_095304
Andra bollen ut i Nyårskampen bestod av herrsingelspelarna Nils-Göran mot Bo och damsingelspelarna Åsa mot Birgitta.
20161231_100148
Tredje bollen bestod av Göran och Kurt mot Kicki och Christer i en Bästboll.
20161231_101300
Födelsedagsbarnet Kenneth tillsammans med Aino mötte Ulf och Ulla i en mixad greensome.
20161231_101850
Ytterligare en greensome med fyra entusiastiska damer, Rosemarie och Harriet mot Mona-Lisa och Rosita, bildade ködamer i Nyårskampen.
20161231_102537
Eva och Marie tillsammans med undertecknad och skumpa i högsta hugg. Urstarka tjejer som vägrar golfbil. (notera golfvärdens exemplariska nyårsfluga dagen till ära).

Nyårskampen blev en omtyckt och annorlunda tävling som kommer att användas vid valda tillfällen framöver. En och annan finslipning är givetvis på plats.

Kicki fixar långputten under bästbollen och får en high-five av Christer. Kurt och Göran kan bara konstatera.
Kicki fixar långputten under bästbollen och får en high-five av Christer. Kurt undrar om det var någon som såg det och Göran undrar vad som hände.
20161231_123854
Ulla är på gång och fixar putten och lagkamrat Ulf dansar segerdans med puttern som ofrivillig danspartner. Aino tänker bäst att gömma sig bakom flaggan och Kenneth tittar långt.
20161231_125147
Marie tittar på när Eva använder sig av sin patenterade putteknik. Annorlunda men framgångsrik.

Under veckan har vi även spelat Bästboll och Easton Classic. Veckans spelare, som i vanliga fall går över två speldagar, fick med ena dagen lämna plats för Nyårskampen och kallades oftast för ”dagens spelare”.

Bo vann storstilat Veckans (dagens) spelare med godkända 76 netto. Philip och Åsa vann inledande bästbollen och premierades med bland annat Golfkort 2017.
Bo vann storstilat Veckans (dagens) spelare med godkända 76 netto. Philip och Åsa vann inledande bästbollen. Pristagarna premierades bland annat med ett Golfkort 2017.
Rosita kom på en hedrande andraplats i Veckans spelare med 78 netto.
Rosita kom på en hedrande andraplats i Veckans spelare med 78 netto.
Easton Classic vanns av lag Urban, Ulla, Harriet och Philip.
Easton Classic vanns av lag Urban, Ulla, Harriet och Philip. Vinnarpoängen blev finfina 81.
20170101_182219
Vinnare av Nyårskampen. Lag ”Flying Eagles” bestående av Nils-Göran, Ulf, Birgitta, Rosita, Ulla, Christer, Philip, Kicki och Mona-Lisa.

So far so good!. Nu skall denna golfvärd packa för att byta bostad i morgon. Återkommer även under morgondagen med fler färgglada bilder och rosande text från ett hejdundrande nyårsfirande på Hotell Sentido Buganvilla här i Jandia på Fuerteventura.

Ha det gott så länge!
Hilsen
Benny

3 svar på ”Kanarieöarna – Fuerteventura”

  1. GRATTIS! Bosse och alla andra pristagare ( alla andra gäster också) i Nyårsveckans tävlingsprogram. Ser ut som ni alla avslutade 2016 och inledde 2017 på ett strålande sätt.
    Hälsningar // Bosse (avbytt värd)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.