Kanarieöarna – Fuerteventura

Den underbara beachen i Jandia, ca 2,8 mil lång ....
Den underbara beachen i Jandia, ca 2,8 mil lång ….

Beachparadiset Jandia på Fuerteventura

Det är ett otroligt härligt väder här på södra delarna av Fuerteventura. Vädret smittar av sig på gästerna och trots att underbara människor har lämnat för kallare Sverige fylls gästlistan hela tiden på med nya entusiastiska och lika sköna nyankomna. Easton Golfs gäster är troligtvis de bästa gästerna i världen. Och jag får det stora nöjet att umgås och vistas med dem. Tack!

Jandia överraskar ständigt och man hittar dagligen fler sidor och nya guldkorn. Beachen och strandpromenaden som sträcker sig längs hela Jandia och vidare söderut mot Morro Jable bjuder på härligt bad, underbar sandstrand, fantastiska vyer och mysiga tavernor. Vare sig du önskar en enkel espresso, en sangria, våfflor, glass, tapas eller kraftigare maträtter. Här slår man sig ner och är en del av lugnet. Småpratar, skrattar och tittar på de badande eller förbipasserande. Allt i skenet från solen och de varma vindarna från Afrika.

På strandpromenaden kan man även stöta på Jandias alldeles egna och speciella invånare, ekorren. Små Piff och Puff liknande varelser som dyker upp antingen i små grottor i muren eller på trottoaren i sin jakt på jordnötter. Alla lika tama och snälla och du matar dem från handen. Nyfikna och välkomnande.

Piff och Puffs släkt finns i Jandia.
Piff och Puffs släkt finns i Jandia.

20170110_143912[1]
Strandpromenaden i Jandia. Längst bort skymtar Morro Jable.
20170110_143707[1]
Beachen i Jandia med sina solstolsplutoner.

Förutom att sola och bada spelar gästerna givetvis golf. Idag är det spelledig dag och igår spelade vi första rundan av Veckans Spelare. I morgon kör vi dag två och vi har en välkänd man i ledningen. Krister som vann förra veckan med sina rundor på 80 respektive 78 slag (netto) drog inledningsvis till med en 73-runda. Svårslaget men han har en god utmanare i nyanlända Kent som startade med 76. Närmast därefter Bengt-Erik på 83. Vi kan väl misstänka att slutsegraren återfinns i denna trio.

20170111_092917[1]
Gästerna inväntar första starttid och njuter av det fina golfvädret och sällskapet.
20170111_125510[1]
Nyanlända Lena och Kent tillsammans med Margareta (som håller koll på sin Krister).
20170111_122956[1]
Leif och Christina, för dagen promenerande, hinner stanna upp för en Eastonbild.
20170111_130939[1]
Gun visar prov på god teknik och Hans-Peter assisterar bolltittandet.
20170111_122525[1]
Jandia golfhotell ligger längs Jandia GC:s nionde hål och bakom 10:ans green. Till vänster skymtar långa backen upp till hål 11. En av anledningarna till att golfen på Jandia GC bäst utförs med hjälp av golfbil.

Det var allt för denna gång och nästa gång vi hörs blir bland annat från kvällens festligheter. Ett så kallat ”surpriseparty” =) Jag börjar även blicka hemåt då min tid här på Fuerteventura går mot sitt slut. På söndag går resan hemåt och jag ser fram emot att få träffa familj och ta tag i 2017 års sysslor hemma. Jobb, renovering (som stannat upp) och dartsäsongen som nu börjat igen hemma i Uppsala.

Hilsen
Benny

5 svar på ”Kanarieöarna – Fuerteventura”

 1. Tack Benny för ett fantastiskt värdskap, och ett prisbord vi inte sett någon gång tidigare på våra resor. Hoppas vi ses igen någonstans i världen!
  Lena &Kent

 2. Tack själva!
  Sitter hemma i kalla Sverige och tänker på er som har en vecka kvar. Hoppas ni har det fortsatt gott nu. Klart vi kommer ses igen =)
  Hilsen
  Benny

 3. Vi instämmer med Kent o Lena och tackar för två härliga veckor i mycket trevligt sällskap!

  (Benny, jag skulle maila en bild på Easton Classic vinnarna den 15:e, men det funkar inte, kan jag skicka mms i stället, eller det är passé nu?).

  Kerstin o Bengt

 4. Även Bengt-Erik och Gunilla tackar för ett strålande värdskap.Två härliga veckor tillsammans med sköna ,roliga och glada golfspelare! Kent,Lena,Kristina och Leif ha en ”go” vecka!

 5. Hej alla!
  Tack själva! Vi gjorde det fantastiskt tillsammans. Hoppas vi ses snart igen på nya äventyr.

  Kerstin, prova med mms du. 0765586068. Bloggar i morgon.

  Hoppas resan hem gick bra ☺

  Hilsen
  Benny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.