Cypern – Korineum

Strålande varm jul på Korineum

Så är vi äntligen på plats på Korenium Golf & Country Club här på Cypern för att fira jul och nyår. Och det må jag säga, från att hemifrån befarat ett ostadigare väder har vi bjudits på strålande solsken och högsommarväder än så länge. Trots värmen och faktumet att vi befinner oss runt medelhavet upplever vi en stark julkänsla och utsmyckningarna och arrangemangen är riktigt julmysiga.

“Granen står så grön och grann i stugan….”

Tillsammans med gästerna anlände jag och Terttu till Cypern i olika omgångar under lördgaskvällen. Eastonbordet stod uppdukat och vi fick en direkt avsmakning av den gedigna buffén. De gäster som kom under natten fick även de en bit mat som sparats för dem i receptionen. Under söndagen samlades vi sen alla för en informationsträff där vi presenterade oss för varandra och fick ta del av vad resorten och omgivningen erbjuder. Söndagen var därefter fri och en del valde att omedelbart gå ut på övningsområdet medans andra valde att ta den shuttlebus som gratis trafikerar hotellet och Kyrenia flera gånger om dagen.

Inne i Kyrenia finns det många trevliga småresturanger och fik. Gästerna passar på innan shuttlebussen tillbaka som tar ca 20 – 30 min.
Vad gör man i Kyrenia då? Införskaffar förnödenheter som kan behövas under veckan. Och kanske i “birdiepluntan”.

Julafton

På julafton var det äntligen dags för golf. Och som sagt, vi bjöds på ett underbart väder. Eastonvärd med sambo mötte givetvis upp på första tee med tomteluvor och julchoklad. Glöggen hade inte riktigt hunnit bli klar och fick vänta till senare på dagen. Julafton var det den inledande bästbollen och många kände sig taggade.

Tomtemor fanns på första tee och bjöd på härlig julchoklad. Bland annat till Rolf och Irene och spelsällskap. (GDPR bror och syster =)
Svante och Inger kämpade tillsammans med Christina och Kjell.
Bo, Karin, Lennart och Anneli framför en fantastisk bakgrund.
Bengt och Anita (fjärde gången med Easton i år) tillsammans med Britt och Bo Göran.
Undertecknad fick äran att para ihop med en av singelresenärerna. Inte fy skam, tyckte Eastonvärd. Spelpartner tänkte nog annat efter några spelade hål.
Efter rundan i värmen sitter svalkande dryck extra fint. Christina, Inger, Svante och Kjell hälsar skål!

Julaftonskväll

“It´s beginning to look a lot like Christmas…. ” Vi träffades en timme innan stora julbuffén för en passande julklappsutdelning. Efter att klapparna lagts under granen i en hög delades gästerna in i fyra lag. En quiz fick avgöra vem som fick äran att välja paket först. Och se där, glöggen hade puttrat klart och serverades lagom till frågorna.

Det tisslades, funderades och kompromissades flitigt bland lagen. Tänk om vi får välja paket först!
Det var inte helt lätt att välja bland de fina paketen, men de räckte precis till alla. Och som pricken över i:et, en överraskningsklapp från Easton till var och en.
Efter quizen och julklappsutdelningen var det dags för julbuffén och middag. Personalen hälsade välkomna med storslagna uppläggningar.
Man kanske skulle börja med dessertbordet?
Smårättsbuffén innan gästerna hunnit sätta klorna i den. Färgglatt och kreativt.
Varmrättsbuffén med sin julinspirerade design.
Vi tog så småningom del av smällkaramellerna som lagts ut vid varje kuvert och ingen tvekade att använda innehållet. Vi blev alla kungar, vise män och drottningar för en kväll. Till vänster, i rosa och blå krona, Bo Göran och Britt som dagen till ära firade 15-årig bröllopsdag. Skålade glatt i det lokala vinet som bjöds. Grattis!
Men än värre (läs bättre) var Anita och Bengt med sitt firande av 50 år som gifta. Givetvis hittade vi dem på juldagen vid sitt Lady & Lufsen bord. Hoppas soppan smakade! Grattis!

Idag onsdag, är det spelledig dag. En del läser en bok, någon provar vandringsleden i bergen runt banan, andra är på övningsområdet. Men de flesta fyllde shuttlebussen till Kyrenia och tillbringar sin dag där. I morgon spelar vi andra dagen av Veckans spelare och på fredag Easton Classic. På torsdag kväll är det även tänkt att vi samlas på kvällen för en liten tävlingskväll där det utlovas fina extrapriser. Inför lördagen finns det anmälningslista uppsatt, för två veckors gästerna, med möjlighet till Famagusta utflykt.

Tills dess och nästa blogginlägg,
fortsatt trevlig julhelg!
Hilsen
Benny
Eastonvärd Korineum

5 svar på ”Cypern – Korineum”

 1. Grattis på bröllopsdagen Bengt o Anita!! Är ni bara på resande fot?? Vi kanske ses på nån resa 2019. Vi ska till Salgados 23/2. Gott Nytt Golf År på Er från oss, Yvonne o Göte

 2. Hej Yvonne o Göte.
  Tack för hälsningen , vi åker så ofta vi kan detta är fjärde gången i år. Vi tror säkert vi träffas 2019.
  Tills dess Gott nytt År.
  Anita och Bengt

 3. Fina bilder och texter Benny! Vi längtar tillbaka.
  Passar på att önska Er alla ett Gott Nytt År!

  // Mr Roland & Mrs Teija
  Golfvärdar Korineum under Mars och April

 4. Anita o Bengt!
  Härligt att se er – grattis till de femtio åren!🤙
  Vädret ser ut att vara allra bästa – det är ni värda!
  ”Det är inte synd om er nu heller”🏌🏻‍♂️
  Marie y Leif
  (Golfvärdar på Hacienda del Alamo)

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.