Cypern – Korineum

Svante siktar in sig under puttävlingen. Vann kvällen tillsammans med Inger.

Lekande lätt på Korineum!

Vädret har fortfarande varit strålande här nere på Cypern och Korineum Golf & Country Club. Vi hade dock lite otur i torsdags under andra dagen av veckans spelare. Ett åskväder drog förbi och på 14-15 hålet valde en del gäster att kliva av när det mullrade lite väl mycket och himlen öppnade sig i ett skyfall.

På grund av för få anmälda blev det ingen utflykt i lördags och vi tar nya tag kommande onsdag (kommer att bli av då det, just nu, är 10 anmälda). Torsdag kväll träffades vi nere i sällskapsrummet i källaren för lite lekar och quiz. Fina priser hade utlovats i form av sponsorpris från Ölandsgäster (2 x greenfee). Vi startade med en puttävling där laget hade möjlighet att skaffa fler “liv” till den quiz som sen tog över. Blandat allmänfrågor/golfregler. Till slut stod Inger & Svante som segrare. Grattis, till greenfeebiljetterna! Och bollarna från Easton, som Svante troligtvis behövde mest.

Klart man hjälps åt inom laget. Jag tittar och du puttar ….
Bengt i vackra färger, kvällen till ära, siktar in sig.

Golf

Vi har även spelat Easton Classic. Lite kyligare på morgonen men allt eftersom dagen fortskred värmde solen mer och mer. På hål 11 hade vi närmast-hål-tävling och marshall Mustafa hade förberett med måttband och anteckningsskylt. Jag fick äran att bilda lag med Anneli och Lennart samt en okänd joker (fjärde spelaren blev tyvärr sjuk). Som vanligt är jag osäker på om medspelarna kände samma ära? Trevligt hade vi!

På kvällen samlades vi sen innan middagen för prisutdelning där vi applåderade våra pristagare.

Kjell, Anita, Britt och Bo Göran skulle visa sig omöjliga att slå i Easton Classic. Tidig morgon, mössa på!
Vår kära marshall Mustafa tillsammans med Erik, Boel och Thomas
Anneli på Korineums hål 11, där närmast hål avgjordes.
“Scary utmaning”! Ser ni flaggan där borta mellan de två trädstammarna. Lennart sa; “Sikte på ett av träden så går det bra …” Hur det gick för Anneli? Det vet bara vi =)
Stolta andrapristagare i bästboll, Anita & Bengt. Förärades bland annat med nya reglerna för 2019.
Vinnarna i bästboll, Rolf & Irene fick hålla sitt tacktal.
Tvåorna i Easton Classic. Bland annat med Kjell (joker), dam och Thomas.
Glada segrare i Easton Classic. Bo Göran, Kjell, Britt och Anita.
Trean i Veckans spelare och bästa dam, Irene.
Tvåan i veckans spelare och segrare i närmast-hål-tävlingen (8,3 m), Bo Göran. I pris bland annat golfhäftet 2019.
Avslutningsvis Veckans spelare, Rolf, med samma antal slag som tvåan men med lägre hcp. (81+79 slag). Även han vann, bland annat, ett golfhäfte 2019. GRATTIS!

Vi tackar för veckan som gått och önskar dem som åkt hem ett Gott Nytt År. Som vanligt en härlig vecka med mycket gemenskap och trevliga minnen. De 14 gäster som stannar över nyår har nu även fått sällskap av de 27 som anlänt. Vi alla ser fram emot, först, morgondagens nyårsgala med sexrätters middag, skumpa, liveband, DJ och “unlimited drinks”. Därefter ber vi fortsatt till vädergudarna att vädret skall bjuda på uppehåll och möjlighet till skönt golfspel. Det är alla värda!

Tills vi hörs igen, GOTT NYTT ÅR!
Hilsen
Benny
Eastonvärd Korineum Golf & Country Club