Efter att jag lämnat den först hemvändande gruppen på flygplatsen tidigt i fredags morse, återupptog jag morgonsömnen ett par timmar.
Klockan ett åkte Barbro, Ulf och jag in till Kyrenia med hotellets shuttle buss. Efter vår lunch var det dags för äkta turkiskt kaffe. Det kokar man i en så kallad ibrik.
Ibrik är en kaffekanna som används för att tillreda turkiskt kaffe. Traditionellt har den tillverkats av, invändigt förtennad, slagen koppar eller mässing. I exklusivare fall av guld eller silver. Idag finns också andra material, som rostfritt stål eller aluminium.
Man lägger i hårdrostat, finmalet kaffe i kannan, fyller på vatten och socker enligt önskemål. Därefter låter man blandningen koka upp. Kaffet serveras sedan direkt i små koppar enligt ovan, tillsammans med ett glas vatten. Sumpen måste sjunka till botten av koppen innan man dricker. Det är väldigt starkt och nästan lite simmigt, om man har i mycket socker. Gott!
Efter en rundtur i stan och diverse inköp, så blev det en liten paus innan vår shuttle gick tillbaka till hotellet. Transporten tar cirka 20-30 minuter och är helt gratis.
På vägen hem passerar vi en skola, som ser ut som ett pepparkakshus. Måste vara roligt för barnen att gå till skolan, i ett så fint hus.
Dagen därpå var det dags att introducera de nya gästerna i puttningens mysterier. Efter informationsmötet testar Matz, de ibland lite svårlästa greenerna.
Ulf har redan övat en vecka, men ibland vill det sig inte riktigt ändå.
Här är man i alla fall alltid framgångsrik. Inger och Matz njuter på det 19:e hålet.
Tripp, trapp, trull. Söndag morgon och första golfdagen. Bästboll för vår lilla grupp. Man kan inte bli sämre än silvermedaljör. Lag nummer ett består av Ulf, Barbro och Jörgen, som agerar spelande markör.
I lag nummer två spelar Matz och Inger och markör är undertecknad golfvärd.
På banan växer många fina blommor, men här behöver jag hjälp. Vad heter denna? Kommentera gärna och lämna ett svar om ni vet.
Det blåste friska vindar och vi fick en del regn också. Det bet ändå inte på humöret, utan vi genomförde alla arton, med en liten paus efter nio hål.
Dagen därpå körde vi vår tremmanalags-version av Easton Classic. Ulf slår ut på andra hålet under överinseende av Inger.
Inger dundrar iväg en fin drive på trean.
Inte det idealiska puttläget på fyrans green. Nedför mot havet. Den kan lika gärna gå i ravinen, så snabbt är det när man puttar mot havet.
Det var närmast en bragd, att få bollen att stanna fyra meter nedanför hålet.
Femte hålet är skojigt. Par fem och våga, vinn är det som gäller här. Kraftig dogleg vänster, där den djärve kan gå in på två, med en drive över kröken. Putt för eagle, eller i värsta fall en birdie!
Fler fina blommor. Detta är vildcyklamen. Jag vet, för jag har googlat!
Varför kan jag inte komma ihåg att fota, innan alla har ätit upp? Förmodligen för att min egen aptit var stor efter rundan.
Kürsat var så här glad att han fick sköta om vårt bord vid middagen.
Nu hade de i alla fall efterrätten kvar, när jag fick upp kameran.
Frukostarna är överdådiga! De börjar med färskpressad apelsinjuice.
Man väljer själv, vilket kaffe man vill ha. Cappuccino, latte macchiato, espresso eller americano. Färskbryggt på en WMF Presto, tysk kaffemaskin, som är den bästa helautomaten som finns på marknaden.
Omelettmannen Serkan, förser oss med omeletter, stekt ägg och crêpes simples med apelsinsmak. Naturligtvis finns det också baked beans och mycket annat. Frukt i massor till exempel!
Efter en sådan frukost kan man, som Matz, ge kroppen en omgång i det fina gymmet. Det är lätt att må bra på Korineum Golf & Spa Resort.
Idag är det spelledigt och gänget drar in till Kyrenia. Själv ska jag träna lite på det fina övningsområdet här och sedan blir det tvättstugan. Vi hörs!
Claes
Er Eastonvärd
Hej Claes!
Kaffe, Kaffe, tåren den är bra. Men jag tror att du föredrar Kaffet i Italien.
Busken med vippor, är säkert påskris Ha, Ha, det är vist inte 1 april än.
Hare och tack för ett fin rapport .
MVH//Yngve
Hej Claes.
Ojjjjjjjj vad härligt det är att läsa din blogg från Cypern och drömma mig tillbaka. Efter många säsonger där så känner jag nästan igen vartenda grässtrå känns det som, ett härligt ställe. Jag längtar till nästa inlägg.
Anita f.d. Estonvärd på Korineum
Hej Yngve, min mest trogne kommentator!
Självklart är en riktig italiensk espresso det bästa, men den turkiska varianten var helt ok.
Ciao/Claes
Hej Anita!
Jag förstår att du vill tillbaka hit. Här är toppen!
Jag hälsade till Ali från dig i morse. Han blev glad och hälsade tillbaka.
Ciao/Claes