Cypern – Korineum

Efter att jag lämnat den först hemvändande gruppen på flygplatsen tidigt i fredags morse, återupptog jag morgonsömnen ett par timmar.

IMG_1523Klockan ett åkte Barbro, Ulf och jag in till Kyrenia med hotellets shuttle buss. Efter vår lunch var det dags för äkta turkiskt kaffe. Det kokar man i en så kallad ibrik.

Namnlös

Ibrik är en kaffekanna som används för att tillreda turkiskt kaffe. Traditionellt har den tillverkats av, invändigt förtennad, slagen koppar eller mässing. I exklusivare fall av guld eller silver. Idag finns också andra material, som rostfritt stål eller aluminium.

Man lägger i hårdrostat, finmalet kaffe i kannan, fyller på vatten och socker enligt önskemål. Därefter låter man blandningen koka upp. Kaffet serveras sedan direkt i små koppar enligt ovan, tillsammans med ett glas vatten. Sumpen måste sjunka till botten av koppen innan man dricker. Det är väldigt starkt och nästan lite simmigt, om man har i mycket socker. Gott!

IMG_1524

Efter en rundtur i stan och diverse inköp, så blev det en liten paus innan vår shuttle gick tillbaka till hotellet. Transporten tar cirka 20-30 minuter och är helt gratis.

IMG_1525På vägen hem passerar vi en skola, som ser ut som ett pepparkakshus. Måste vara roligt för barnen att gå till skolan, i ett så fint hus.

IMG_1526Dagen därpå var det dags att introducera de nya gästerna i puttningens mysterier. Efter informationsmötet testar Matz, de ibland lite svårlästa greenerna.

IMG_1529Ulf har redan övat en vecka, men ibland vill det sig inte riktigt ändå.

IMG_1530Här är man i alla fall alltid framgångsrik. Inger och Matz njuter på det 19:e hålet.

IMG_1531Tripp, trapp, trull. Söndag morgon och första golfdagen. Bästboll för vår lilla grupp. Man kan inte bli sämre än silvermedaljör. Lag nummer ett består av Ulf, Barbro och Jörgen, som agerar spelande markör.

IMG_1533I lag nummer två spelar Matz och Inger och markör är undertecknad golfvärd.

IMG_1536På banan växer många fina blommor, men här behöver jag hjälp. Vad heter denna? Kommentera gärna och lämna ett svar om ni vet.

IMG_1537Det blåste friska vindar och vi fick en del regn också. Det bet ändå inte på humöret, utan vi genomförde alla arton, med en liten paus efter nio hål.

IMG_1548Dagen därpå körde vi vår tremmanalags-version av Easton Classic. Ulf slår ut på andra hålet under överinseende av Inger.

IMG_1551Inger dundrar iväg en fin drive på trean.

IMG_1552Inte det idealiska puttläget på fyrans green. Nedför mot havet. Den kan lika gärna gå i ravinen, så snabbt är det när man puttar mot havet.

IMG_1554Det var närmast en bragd, att få bollen att stanna fyra meter nedanför hålet.

IMG_1555Femte hålet är skojigt. Par fem och våga, vinn är det som gäller här. Kraftig dogleg vänster, där den djärve kan gå in på två, med en drive över kröken. Putt för eagle, eller i värsta fall en birdie!

IMG_1556Fler fina blommor. Detta är vildcyklamen. Jag vet, för jag har googlat!

IMG_1562Vy från artonde tee.

IMG_1565Varför kan jag inte komma ihåg att fota, innan alla har ätit upp? Förmodligen för att min egen aptit var stor efter rundan.

IMG_1567Kürsat var så här glad att han fick sköta om vårt bord vid middagen.

IMG_1568Nu hade de i alla fall efterrätten kvar, när jag fick upp kameran.

IMG_1569Frukostarna är överdådiga! De börjar med färskpressad apelsinjuice.

IMG_1571Man väljer själv, vilket kaffe man vill ha. Cappuccino, latte macchiato, espresso eller americano. Färskbryggt på en WMF Presto, tysk kaffemaskin, som är den bästa helautomaten som finns på marknaden.

IMG_1572Omelettmannen Serkan, förser oss med omeletter, stekt ägg och crêpes simples med apelsinsmak. Naturligtvis finns det också baked beans och mycket annat. Frukt i massor till exempel!

IMG_1574Efter en sådan frukost kan man, som Matz, ge kroppen en omgång i det fina gymmet. Det är lätt att må bra på Korineum Golf & Spa Resort.

Idag är det spelledigt och gänget drar in till Kyrenia. Själv ska jag träna lite på det fina övningsområdet här och sedan blir det tvättstugan. Vi hörs!

Claes

Er Eastonvärd

 

4 svar på ”Cypern – Korineum”

 1. Hej Claes!

  Kaffe, Kaffe, tåren den är bra. Men jag tror att du föredrar Kaffet i Italien.
  Busken med vippor, är säkert påskris Ha, Ha, det är vist inte 1 april än.

  Hare och tack för ett fin rapport .

  MVH//Yngve

 2. Hej Claes.

  Ojjjjjjjj vad härligt det är att läsa din blogg från Cypern och drömma mig tillbaka. Efter många säsonger där så känner jag nästan igen vartenda grässtrå känns det som, ett härligt ställe. Jag längtar till nästa inlägg.
  Anita f.d. Estonvärd på Korineum

 3. Hej Yngve, min mest trogne kommentator!
  Självklart är en riktig italiensk espresso det bästa, men den turkiska varianten var helt ok.
  Ciao/Claes

 4. Hej Anita!
  Jag förstår att du vill tillbaka hit. Här är toppen!
  Jag hälsade till Ali från dig i morse. Han blev glad och hälsade tillbaka.
  Ciao/Claes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.