Cypern – Korineum

Hej igen! Ny grupp och några kvarsittare.

IMG_1609Efter infomötet på rangen testade vi greenerna. Det behövs kan jag säga! Marie puttar under överinseende av Tobbe och Gittan.

IMG_1612Som ni ser, så är det inte lätt att få bolluslingen i hål.

IMG_1614Efter puttningen passade jag på att ta hotellets shuttle buss in till Kyrenia. Den stannar alldeles framför ett mandelträd, som håller på att slå ut i full blom.

IMG_1616Denna vecka är det lite fler gäster. Lördagen var speldag för Bästbollen och i första lagen går Leif och Stefan, tillsammans med Inger och Matz, som är kvar sedan förra veckan.

IMG_1617Sedan kommer tjejbollen med Helgi, Eva, Rita och Linda.

IMG_1620I sista tävlingsbollen hittar vi Anders, Marie, Gittan och Tobbe.

Själv gick jag ut med Jörgen, som också är kvar sedan förra veckan. Vi blev städpatrull och samlade in lite tappade tillhörigheter. Vi fann dock inga tappade sugar, utan humöret var på topp hos alla. (Ni får ursäkta en Göteborgare för alla dåliga skämt).

IMG_1624Ni får också förlåta om jag är lite tjatig med vallmon, men jag tycker att de är så fina. På den sida muren de växer, skall man inte vara efter utslaget på tredje hålet. Där är det nämligen out of bounds!

IMG_1625Alldeles till höger om hotellet ligger denna by. Det ser så fint ut med alla vita hus. Jag har tittat på en karta och det skulle kunna vara Turtle Bay Village. Rätta mig gärna om jag har fel.

IMG_1626Det kör ofta ihop sig lite grand vid fjärde hålet, som är en rätt lång par trea. Man kanske kan förstå varför!

IMG_1628Marie verkar ha hittat något, som hon vill visa.

IMG_1629Sjunde hålet är ett annat litet fint korthål, med Medelhavet i fonden.

IMG_1632Snart halvvägs för dagen. Inger vinkar glatt innan näst sista bollen går in mot nians green. I bakgrunden syns starterhuset, där vi också får förvara våra bagar under tiden vi är här.

IMG_1634Matz ser stark ut! Kan det vara ena halvan av vinnarbollen tro? Eller kanske är det så, att han är nära klubbhusrestaurangen nu. Han skulle kunna hinna in och köpa med sig något.

IMG_1635Anders är en spänstig kille. Han bär sin bag, trots lite backar på första nio.

IMG_1639Här pratar man om sammanvuxna bananer. De kom i tvåpack!

IMG_1641Fint klippt på femmans fairway!

IMG_1650Waqas arbetar i starterhuset, men mest ser man honom i fikabilen ute på banan.

IMG_1651Mustafa är den som håller koll på det mesta. Allt från starttider till transfer, flygbiljetter och annat. Duktig kille! Bredvid honom ser vi en skäggprydd Feyzi. Han arbetar i pro-shopen.

IMG_1653Delar av gänget samlat vid första tee. Easton Classic står på programmet.

IMG_1656Anders, Matz, Eva och Linda bildade lag nummer tre.

IMG_1664Linda satsar på hål nummer elva. Det finns en droppruta på andra sidan. Det var ett fint slag, men det tog lite oturligt i en gren och studsade tillbaka, så det fick bli rutan.

IMG_1665Marie har inte spelat så länge, men hon har en fin sving, med bra viktöverflyttning och fin slutposition. Så går det bra också!

IMG_1667Inger och jag hade en väldigt trevlig runda i sista bollen. Det var fint spel, för Inger var jätteduktig. Vi hade ingen press på oss, eftersom vi inte var med i tävlingen.

IMG_1670Vann gjorde lag nummer två. Stefan, Helgi, Tobbe och Mari fick ihop fina 78 poäng, på vår lite trixiga bana här på Korineum Golf Resort.

IMG_1672Fyra glada tjejer från Albatross GK i Hisings Kärra strax utanför Göteborg.

IMG_1673Lite barhäng framför brasan i foajén.

IMG_1674Detta är Burcin, klubbens TPGA-pro. Teaching Professional. Han har precis återkommit efter tre och en halv månads konvalescens från en bilolycka. Han frontalkrockade med en turkisk bilist från fastlandet, där de kör på höger sida vägen. Men nu är han på gång igen.

IMG_1676Idag åkte jag in till Kyrenia för att klippa mig. Det blev en upplevelse kan jag säga!

IMG_1680Han tyckte nog att jag såg lite luden ut i ansiktet, för när han hade klippt mig, så lade han på varmt vax som fick stelna. Ja ni kan ju tänka er hur skönt det var, när han ryckte ut pinnarna ur näsan! Efter det så blev det lerinpackning och ångbastu under ett skynke. Efter tvätt och lotion, så såg jag ut som en barnrumpa i ansiktet. Ja så kan det gå när man går till en cypriotisk barber shop. Jag blev bjuden på turkiskt kaffe under tiden också. Allt till det facila priset av 300 turkiska lira, inklusive dricks.

IMG_1686Något omtumlad gick jag ned till hamnen. Där finns ett och annat att titta på. Upplagda båtar, som renoveras inför sommaren, och en massa trevliga restauranger och caféer på kajkanten.

IMG_1689Här har de lite att pyssla med vill jag nog påstå.

IMG_1691Kyrenia Castel ligger precis nere i hamnen och är en försvarsanläggning från 1500-talet. Man har hittat spår från bysantinsk, lusignansk och venetiansk tid och fästningen är till största delen intakt. Idag är den ett historiskt museum.

IMG_1694Foliebakad sea bass med potatis och sallad. Det tyckte jag att jag var värd, efter den tuffa behandlingen, som Ahmed gav mig i sin Barber Shop.

I morgon är det Veckans spelare, så då blir det allvar igen.

Claes

Er prestigelöse Eastonvärd

 

 

 

2 svar på ”Cypern – Korineum”

  1. Hej Claes!
    Tyckte mig se en viss likhet med en valross, men nej det var ju du. Åter mycket smått och gott att ta till sig.

    Hare din trogne
    //Yngve

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.