Förenade Arabemiraten – Abu Dhabi

Utsikten över Yas LInks från hotellbalkongen är slående.

Abu Dhabi, golfresenärens Mecca.

Vi har äntligen kommit på plats i Abu Dhabi och här upplever vi verkligen känslan av att vara en del av proffstouren. Golfbanorna andas mästerskap och allt är praktiskt taget serverat. Så fort vi kommer till golfbanorna tas golfbagar omhand och nästa gång vi ser dem är de lastade klara på respektive golfbil. Efter rundorna lämnar vi golfbilarna med bagarna kvar på bilen och nästa gång vi ser dem är när vi kliver på transfern till hotellet. Givetvis med tvättade klubbor.

Hotellet, Crowne Plaza Yas Island, andas lyx och det finns inget en gäst saknar. Personalen är hjälpsamma och vi koncentrerar oss på att “svalka” oss i den sköna poolen, tar en drink med utsikt över golfbanan (YAS LINKS 14:e och 15:e hål). Känner vi för att se oss omkring i omgivningen hoppar vi på en av de fyra gratisbussarna som trafikerar Yas Island. Allt inom behagligt avstånd. Yas Marina med restauranger och lyxbåtar, Yas Beach med kritvit strand och klart ljummet vatten. I närheten ligger även Ferrari World, Yas Mall och Yas Marina Circuit (i helgen avslutades formel 1 säsongen just på denna bana).

Vädret är självklart en stor behållning av resan. Kontrasterna från hemma är enorma och man måste tänka på att använda gott solskydd även om den fina sommaren gett en god grund. Samtidigt är det väldigt skönt att spela golf för det upplevs som att man svettas mindre i denna torra luft (luftfuktighet på 30 procent). Det är ju klart, det är ingen som går och mycket skyddas man av bilarna som ingår i paketet. (utrustade med ishinkar för vattnet). Skulle vattnet ta slut fyller man genast på det genom en av de isfyllda vattencisterner som finns inför varje nytt hål.

Gästerna anlände i tisdags och idag, fredag, är det ledig speldag. I stället kommer vi att spela Yas Floodlit klockan 18:00. Kvällsgolf i elljus. En nio-håls bana med enbart par tre hål och små greener. Perfekt för att öva upp sin precision. Hålen mäter 75 – 170 meter. Skall bli väldigt kul! I morgon kommer vi att bege oss på utflykt till Grand Mosque och Abu Dhabi Louvren. Vi kommer inte att bli ensamma. Idag är det helgdag (Martyrernas Dag) och tillsammans med lördagen långhelg.

Vi spelade bästboll första speldagen (Yas Links) och därefter Veckans spelare dag 1 (Abu Dhabi GC) och Veckans spelare 2 (Yas Links). Det är verkligen något speciellt att komma till Abu Dhabi GC och speciellt just nu. Den här banan ger oss en skön Europatour känsla och andas verkligen Stenson. Man har påbörjat iordningställandet av läktare och kringutrustning för första tävlingen i Race to Dubai i början av 2019.

På söndag kommer vi att spela Easton Classic på Saadiyat, som kommer att erbjuda mer sand än vanligt. Variationerna i banor är oändliga. Mer om det, och mycket mera, kommer i nästa blogginlägg.

Peter och Maria (som jag även träffade på Fuerteventura) tillsammans med Desiree och Carl inför bästbollen på Yas LInks.
Ytterligare ett glatt gäng inför bästbollen. Jan-Åke, Mona-Lisa, Lena och Mikael.
Tre glada herrar reser tillsammans. Fick själv äran att para ihop med Lars (till höger). Medspelare Gabriel och Stellan.
De gemensamma middagarna på vårt hotell Crowne Plaza Yas Island erbjuder i stort sett allt som går att erbjuda. Vällagat, gott och variationsrikt. Här ses Lena och Mikael studera utbudet.
“Vad har du där?” frågar Jan-Åke sin Mona-Lisa. I det stora utbudet av maträtter gäller det att välja ut sina favoriter.
På hotellet har vi självklart ett gemensamt bord och Eastonflaggan vajar stolt. Gästerna säger välvilligt skål!
Kolla! Visst är det en magnifik fond. Vi har alla sett den på tv och nu står vi där framför och poserar. Abu Dhabis kända klubbhus byggt som en falk. Nu skall det presteras säger tjejbollen inför första dagen av veckans spelare. Desiree, Lena, Maria och Mona-Lisa.
Därefter kommer herrbollarna och här med Lars (ledare efter denna första runda och iförd nyinköpt piké), Stellan, Mikael och Carl.
Undertecknad gick tillsammans med Peter (tvåa efter denna första runda), Jan-Åke och Gabriel.
Se sån sving han har …..skulle kanske Evert ha sjungt. Visst kan vi hålla med om att den ser kraftfull ut. Bra höfter där, Peter!
Skönt med något avsvalkande på Abu Dhabis 19:e. Gästerna trivs ypperligt och hejar glatt.

Jag skulle tippa på att det pågår träning borta på Yas Marina Circuit. Man hör motorljudet avlägset och även det ger en “lyxig känsla” och att man är en del av jet-set världen. Vem vet vem man kan träffa i lobbyn? Lewis Hamilton kanske. Pratade även med en av arbetarna på Yas Links som skall prova in på touren via en qualification tävling som kommer att gå av stapeln där i december. Skall bli kul att följa.

Det var allt för denna gång! Återkommer med bilder från utflykt, omgivningen och Easton Classic på söndag.

Hilsen
Benny
Eastonvärd i Abu Dhabi