Frankrike – Château de la Bégude

I dagarna var vi medarbetare på Easton i Provence för att besöka och lära känna vår nya spännande destination Chateau de la Begude utanför Valbonne i Frankrike.

Första dagen, efter ett snabbt besök i Cannes, spelades en runda på vår utflyktsbana La Grand Bastide, en trevlig parkbana med utsikt över Grasse. Klubbhuset håller på att få ny restaurang och klubben satsar mycket på förbättringar generellt. Alla gillade t.ex. det nya lilla fina korthålet nummer 16.

Efter en härlig golfrunda körde vi de 15 minuterna till Chataue de la Begude, checkade in och avnjöt en god middag på restaurangen med utsikt över 10:ans fairway och 18:e greenen.

Dagen därpå vankades det golf på Opio Valbonne, golfbanan som ligger precis vid hotellet. Provence visade sig från sin bästa sida och vi fick uppleva en golfrunda på en väldigt välskött och rolig golfbana. Vi gillar särskilt avslutningen med två par-femmor nr 16 och 17 och det vackra korthålet nr 18 med en perfekt vy av hotell, klubbhus och restaurangens uteservering.

Några ur gruppen passade på att besöka Saint-Paul de Vence, en otroligt vacker medeltida stad belägen på toppen av ett berg. Det här är väl värt ett besök och staden ligger ca 30 minuter med bil från vår resort.

På eftermiddagen gjorde vi ett besök i parfymens huvudstad, Grasse, som ligger ca 30 minuter bort med bil. Du kan också ta lokalbuss från Valbonne. Grasse är en väldigt charmig stad i bergen med otroliga utsikter över Côtes d’Azur, mysiga gränder och torg och försäljning av Provensalska specialiteter som rosévin, fransk nougat och självklart dofter av lavendel, jasmin och citrus.

Dagen avslutades med en promenad och middag i grannbyn till hotellet, Valbonne. Endast 4 minuter från hotellet med bil, trånga gränder fyllda med butiker, konst, restauranger och barer. Middag på mysig italiensk restaurang vid kanten av stans Petanque bana, eller Boule som vi säger i Sverige.

Sista dagen på resan fick vi en guidad tur av kuststaden Antibes där vi bl.a. besökte Picasso-museet, marknader och den charmiga gamla staden. Vi tog även en tur med en öppen buss i området och fick uppleva många vackra vyer.

Allt som allt var det en väldigt intressant resa och vi alla är överens om att en resa hit bjuder inte bara på bra golf utan också mängder av kulturella upplevelser, god mat och vackra vyer.

Läs mer om detta unika resmål och boka din resa här >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.