Spanien – Islantilla

Då kommer resten från min tredje grupp i Islantilla.

Onsdagens jubilar Pär fick en födelsedagskaka med levande ljus av personalen i köket. Easton firade honom med en fin keps. Sången och hurraropen skallade i matsalen. Inte ett öga torrt.

Första dagen av Veckans spelare. Åsa skickar iväg en av sina fina drivar på den gröna slingans första hål.

Får jag verkligen inte fler slag undrar Carina.

Kurt ser taggad ut inför dagens runda.

Bröderna Stig och Börje har redan avverkat de första nio hålen. De vill starta tidigt på morgonen och tar sig snabbt runt på den tomma banan. Då kan de få sig en pilsner innan det är dags att gå på de sista nio.

För egen del blev det ett besök på rangen. Palmerna utgör fina riktmärken.

Det finns många fina hus utmed banan. De flesta står fortfarande tomma, men så fort skolorna slutar, så fylls de med semestrande spanjorer.

Jag fick nöjet att gå arton hål med Ann-Marie och Bertil. De ville gå ut på eftermiddagen och det passade mig fint. Värdskapet består ju inte av enbart arbete. Lite golf är alltid roligt!

I går var det sista schemalagda speldagen för veckan. Tillika andra ronden av Veckans spelare. Roger och Michael har valt att inte delta i tävlingen. Av svingen att döma, så är det kanske tur för de övriga som tävlar.

Håkan spelar från vänster och det går ju bra det också.

Det är nästan som på Kungstorget i Göteborg för länge sedan. Bilburen ungdom samlas i stora klungor.

Ledarbollen poserar glatt. Marga och killarna Björn och Per-Ulf jagar ledande Åsa. Hon gjorde en fin 69-runda i torsdags och leder med tre slag. Ska hon lyckas hålla undan anstormningen tro? En till som jagar är Åke. Hän gick ut lite tidigare med sina kompisar, och är därför inte med på bild.

Dags för prisutdelning. Detta par har vi sett förut. Segrare i fyrboll/bästboll på 45 poäng. Per-Ulf och Monica. Snyggt jobbat!

Med samma poäng, men med något högre spelhandicap, har vi Pelle och Marianne på en hedersam andraplats.

Glada tredjepristagare är Bertil och Ann-Marie. Ann-Marie har tagit upp golfen igen efter ett uppehåll. När jag spelade med dem i torsdags, så såg jag en stor potential att snabbt komma ner i handicap igen.

Segrande laget i Easton Classic var Anneli, Marga och Pär. De fick också fin hjälp av jokern Kurt. Hela 80 poäng blev det.

Andraplatsen tog Monica, Björn, Håkan och Åsa.  Starka 75 poäng fick de ihop.

Ett fint segertal av Veckans spelare Åsa fick vi höra. Hon höll undan och segrade på goda 144 slag och något lägre spelhandicap än ….

…. Åke. Han hade två stabila ronder på banans par netto. Det blir nog sänkning tills nästa gång.

Per-Ulf tog tredjeplatsen och fick ett dussin Eastonbollar, vilket han sa sig behöva. Men så ofta som han tagit pris under de två veckor som han och Monica varit här, så tror jag att han bara sa så. Ödmjukhet är ett vackert drag.

Birdieligan blev sedvanligt belönad med choklad. Som ni ser, så tog det styggt på förrådet av kakor. Ett stort grattis till alla deltagare för fint spel!

Sista middagen för gänget gick i skaldjurens tecken. Vi lyckade få sitta ute på altanen i den härliga sommarvärmen.

Då återstår det bara för mig att tacka så jättemycket för denna vecka och hoppas att vi ses snart igen. Det är ett rent nöje att få förmånen att vara tillsammans med så fina gäster på denna underbara plats i Andalusien.

Claes

Er Eastonvärd

 

 

 

 

Ett svar på ”Spanien – Islantilla”

  1. Verkar ha varit en bra resa för min kompis Pär Simonsson. ⛳ ⛳ ⛳

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.