Portugal – Pestana Palm Gardens – Long Stay

Första gästerna har anlänt och det är ett trevligt gäng som kommit hit till Pestana Palm Gardens.

DSCF5334

Många kastar sig ut i det okända golflivet direkt men andra har varit här förut. Första rundan på Alto med Kerstin som guidade.…….

DSCF5335

……tillsammans med Claes. Banan var smal men i gott skick. Greenerna var giftiga och snabba.

DSCF5339

Utmaningarna är inte mindre här än på någon annan bana, men när vädret är som det är med sol och klarblå himmel så övervinner man lätt svåra lägen.

DSCF5340

Inspelen är svåra på grund av snabba greener men ibland så stannar bollarna kvar.

DSCF5345

”Birdies” finns det här också men de är bara intresserade av varandra och inte av något annat.

DSCF5346

Inte ens när andra ”birdies” kommer och ska ta deras mat. Claes försökte att mata dem men då kom mamma, pappa och ungfågeln och skrek för att tala om att det var deras mat.

DSCF5352

Även Pinta är i fint skick. Tidigt på morgonen finns det många tider lediga för spelhungriga gäster som t ex Hans. Man ser hur daggen fortfarande ligger kvar ett bra tag efter första utslaget.

DSCF5354

Banan är riktigt fin med snabba greener som ställer till besvär för de flesta spelare. Men inte alla.

DSCF5356

Kaoru försöker verkligen jobba med banan istället för mot den. Hon spelar den från gul tee för att visa grabbarna att det inte är så svårt. Och hon gör det på ett bra sätt.

DSCF5349

Efter rundan blir det en ”diskussion” om nästa resmål. Kaorus åsikt är klar ”Hans, jag vill åka till Agadir” och Hans säger vi får se.

Blogg 1 bild 7Och diskussionen har inget med golfvärden att göra förstås utan han var helt neutral. Hälsar Håkan d.ä, er Eastonvärd på plats i Pestana Palm Gardens, Portugal.