Portugal – Pestana Palm Gardens – Long Stay

Tidig morgon och lite kyligt i luften här nere i Pestana Palm Gardens Long Stay.Blogg 6 bild 1Rigmor och Irene har lite extra kläder på sig. Men varför gömmer sig Claes bakom vagnen idag tro?

Blogg 6 bild 2Jo idag så blev det lite för tidigt när han åkte från Pestana till Alto så han glömde sina golfskor. Så då blev det spel i sandaler istället. Det fungerade sådär när man tittade på resultatet efter rundan.

Blogg 6 bild 3Greensome var dagens tävling och då blev det en 6-boll som avslutade startlistan.  Där fanns Hans, Irene, Kaoru, Rigmor, Ann-Charlotte och golfvärden.

Blogg 6 bild 4Och som vanligt fanns det utmanande lägen som skulle hanteras. Denna blomma drabbades av en järnklubba och blir aldrig sig lik igen.

Fågel blogg 6 bild 2Några ”birdies” blev det i alla fall även om det fanns riktiga fåglar som blev ganska närgångna efter rundan. Vissa vände ryggen till och gick iväg när de inte fick smaka något från vårt bord.

Blogg 6 bild 619-hålet befolkades av alla efter dagens spel. Längst bort har vi Roland, Margita, Peo och Eva. Sedan är det Kerstin, Claes, Lennart och Majlis. Och närmast satte sig Ann-Charlotte, Irene, Rigmor och Hans.

Blogg 6 bild 7Sedan fortsatte vi till en mysig portugisisk restaurang med bra priser, för att äta en sen lunch. Förrätt, varmrätt, efterrätt, vin/öl, kaffe och en avslutande aperitiff för 10 euro. Det tyckte alla var ett riktigt klipp.

Blogg 6 bild 8I kväll så hade vi portvinsprovning. De nya gästerna som kom igår hade tur för det var riktigt bra. Gunilla, Nils, Kristina, Anders, Margareta, Bo, Ulla-Britta och Rune lät sig väl smaka. Joao serverade godsakerna även till de ”gamla” gästerna vid bordet bredvid. Det var Lennart, Roland, Margita, Martin, Stina och Majlis.

Blogg 6 bild 9Anders fick till och med prova på att ”sabrera” med hjälp av vår värd och en het tång.

Blogg 6 bild 10Han lyckades minst lika bra som vår guide i portvinsvärlden. Som synes så undvek man på ett smidigt sätt att få kork i portvinet. 2007 och 2011 var bra år enligt vår expert.

Blogg 6 bild 11

Vi fick också lära oss hur man skulle lägga upp osten på kexen med hjälp av en varm sked som hettades upp och sedan grävde man ut osten som en glasskula. Gunilla var den frivilliga som fick försöka och lyckades utmärkt. Det var en mycket uppskattad kväll.

Blogg 6 bild 12Imorgon är en ny dag med en ny tävling, då får man bekänna färg eftersom det kommit nya tävlingssugna gäster. Kanske blir det nya segrare att dela ut pris till för Håkan d.ä, er golfvärd i Pestana Palm Gardens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.