Portugal – Lagos – Hotel Tivoli

Hej igen från soliga Lagos.

Som jag nämnde tidigare, så var jag på Rosticceria Siciliana för att testa menyn.

Det började med antipasto, d.v.s. förrätt. En bruschetta mista gjord av Mamma Rosa.

Sen blev det primo, alltså första rätten. Penne al pesto. Typiskt sicilianskt med många goda smaker.

Som secondo serverades jag Polpette siciliani med stekt rödlök. Bland contorni, d.v.s. tillbehör, så valde jag en Caprese med buffelmozarella. Den uppmärksamme kanske ser, att jag nu är inne på mitt andra glas Nero d´Avola. Perfekt smak till den serverade maten.

Oups! Det gick lite fort att äta upp efterätten, Canolo fylld med ricottaost och annat gott. Det är den mest berömda dolci man kan hitta på Sicilien. Efter det kom det en Limoncello som digistivo och en espresso som avslutning.

Jag tror nog ni förstår att jag var rätt mätt efter denna sicilianska måltid. Det ska bli kul att höra vad gästerna tycker om detta, när vi återvänder till Giuseppe och Mamma Rosa på Rosticceria Siciliana.

Och här har vi dom.

Jag tog hotellets shuttle buss, för att kolla in Duna Beach på Meia Praia. Där kan man bada i pool eller hav. Det är bara att välja.

Här är vågorna, som man får ge sig i kast med, om det är havet som gäller. Lite olika uppgifter om temperaturen i vattnet, men mellan 15 och 20 grader är det som jag får veta. Jag tänker inte testa!

Då har jag fått hit mina gäster. Kärt återseende från Fuerteventura! Det är Annika och Gunnar, som hittat till Lagos denna gång.

Kicki testar hastigheten på övningsgreenen. Vi började spelet på Espiche Golf. Lite utmanande, men väldigt trevlig bana.

Testar gör också maken Bengt.

Det var lite delade meningar om det nya klubbhuset. Det vann tredje pris i en arkitekttävling år 2015. Lite speciella design, men väggarna är i alla fall snygga, tycker jag.

Just denna dag var det ont om bilar, så jag fick nöja mig med att testa rangen.

Från klubbhusets översta terrass är det en fin utsikt över delar av banan.

Gunnar, iförd snygg Eastonkeps, spelar in på artonde hålets green.

Puss och kram och tack för god match. Det var fyrboll bästboll som gällde.

På kvällen var det dags för vår sicilianska middag. Mamma Rosa fick lite hjälp i köket denna kväll.

Och vem är det nu som står och fotograferar när vi äter? De ser lite tveksamma ut, men jag lovar att det var inte för pastan skull i alla fall. För att vara en mellanrätt, så var portionerna rikliga som ni ser. Vi var rejält mätta och mycket nöjda med vår sicilianska kväll, när vi stapplade hem i den ljumma kvällen.

Hål nummer 12 på Palmares. Ett läckert korthål där vatten och bunkrar gör det lite spännande. Det är Helén, som elegant tar sig upp på green.

Det ligger många fina hus utefter banan. Det verkar finnas en del, som har gott om euro.

”När går bussen?” Det är den vanligaste frågan en Eastonvärd får. Här vet vi inte, för den har inte kommit ännu.

I dag, söndag,  passade jag på att besöka marinan. Denna kanal ligger mellan stan och marinan. Båten som kommer är en turbåt, som tagit ut turister för att spana in delfiner. Man kan också åka och besöka grottorna, som ligger utmed kusten till Ponta da Piedade.

Så här ser det ut i en av dem.

I marinan ligger det en hel del restauranger. De bästa ligger dock i stan, men det är alltid trevligt att gå och titta på båtarna.

Och det finns det ju en del här!

Det var allt för denna gång. Återkommer när jag tagit lite fler bilder.

Claes

Er Eastonvärd

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.