Portugal – Montado

Nu är det bråda dagar för oss här på Montado. Igår var den lediga dagen men den var långt ifrån ledig. Ledig från golf förutom för de 3 som tog en tur till Troia.

Några hade valt att åka på tur till Setubal, några föredrog att stanna på hotellet och vila eller träna men för en stor grupp stod Lissabon på schemat.

I Setubal hade Mia, Hans, Bettan och Mats tagits sej upp till Palmela castle där man  i klart väder kan se ända till Lissabon och även Troia. Det ryktades om både fruktstunder och mellanmål och det ska man unna sej på den lediga dagen. Saluhallen var också att rekommendera tyckte dom.

Där stod han och tog emot oss när vi kom. En gåva till kyrkan, ja det är inte friluftsvärdinnan eller vad hon nu heter i New york.
Promenad i hamnen, Sonny o Kajsa njuter av havsluften
Folk i kö
Vin på hjul för den törstige
Fanns även alkoholfritt alternativ för den som ville ha det
Vi skulle iallafall smaka på de världsberömda och absolut godaste kakorna Pastel de Belem. Vi köade och det var värt den stunden vi fick vänta. Här Lena med sitt inköp. Claes övervakar så att allt går rätt till.
Så var det då äntligen dags för lunch och vi blev skjutsade till downtown för lite mat, shopping eller bara strosande runt i solen. Linje 28 är den mest berömda, det är klart lönt att ta den uppför denna rejäla kulle. Man kan sedan promenera ner.
Innan det var dags för hemfärd körde vi genom de modernare stadsdelarna av Lissabon. Här järnvägsstationen som fått arkitektpris.

Det finns så mycket att säga och vi fick så mycket information om Montado, Portugal, Lissabon, stork, kork och lite till men det här är ingen lektion utan jag går vidare ……

jag som går Ewa er Eastonvärd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.