Portugal – Montado / Troia

Då har jag varit och tittat på Troia som man åker till en gång i veckan om man är på Montado.

Vanligtvis åker man Katamaran över delfinbukten och blir upphämtad i hamnen för vidare transport till golfbanan men jag åkte bil den långa vägen.

35 unga tjejer checkade in igår, landslagsträff i fotboll men här kan dom inte träna.
Man undrar hur något skall kunna växa på ”the island of sand”. Pinjenötter odlas och lite boskap här och där men inte så bördigt.
Mimosan blommade för fullt
Troia, banan som haft Europatouren på besök och som alltid är lika trevlig (men svår) att komma till. Blixtsnabba greener, oj vad det rullade utför. Man ska passa sej för att hamna i sanden, den är som tunn tunn sandstrand,.
Vädret var bra, lite vind och en 18-20 grader. Så härliga vyer.
Träffade Fiona som arbetar på banan och hon berättade att George Clooney hade ett hus i Comporta, ett stort komplex med lyxhus och egen golfbana Costa Terra Golf and Ocean Club. Privat och bara de som har boende i området får spela med gäst. Det sägs att Adam Scott inte fick spela där för något år sedan. Jag var ju tvungen och åka och se om George var där. Även Madonna och princessan Eugenie och hennes man har hus i Comporta.
Sagt o gjort – jag svängde ner på den enda väg man kunde och kom ner till denna ljuvliga strand, dock ingen George Clooney,  men det var ju miltals med sandstrand. Fina uppbyggda spångar att gå på, troligen har han gått här också..
Det var ju tydligt att det inte var säsong och ingen doppade tårna heller även om det var en hel del folk där. Kanske var det strömmar
Man fick iallafall känslan av att sommaren närmar sej

I

På vägen hem efter en fantastisk dag fick jag äntligen se en odling av ris, Det ska vara betydande odlingar i Portugal men aldrig sett någon tidigare.

Det fick bli avslutningen på en fin dag – imorgon kommer de första gästerna och det ser jag fram emot.

Trevlig kväll önskar  Ewa – Er Eastonvärd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.