Portugal – Sesimbra

Ja då var det vaktombyte här i Sesimbra. Yvonne åker hem och jag kom i natt.

Första lunchen för mig blev på favoritstället Isajas. Väldigt genuint, väldigt gott och väldigt billigt. Jag fick vänta ungefär 40 minuter för att få en plats, men det var det värt.

Under tiden kunde jag läsa menyn på väggen utanför restaurangen. Dags för dagens språkkurs med reservation för fel. Sopa = soppa, enkelt, Choco = sepialiknande bläckfisk, Choupa =  svart havsruda, Linguado = sjötunga, Sardinhas = sardiner, Chicharro = slags makrill, Dourada =  silvrig havsruda, Robalo = robalo, Carapaus fritos = friterad makrilliknande fisk, Atum = tonfisk, Salmao = lax, Besugo = havsbrax, Pregado = piggvar, Peixe Espada = en slags svärdfisk utan svärd, Espadarte = vanlig svärdfisk, Palmeta = god fisk med långa fenor, Canivetes = knivmussla, Bife Vaca – Perù – Porc = Biff av nöt – kalkon – gris, Camarao á guilho = räkor i vitlök, Ameijoa = musslor, Camarao costa = färska räkor, Camarao Tigre = tigerräkor, Doce  = dessert, Fruta  = färsk frukt.

Till slut kom jag in och fick sitta med ett franskt par och deras ettårige son, som åt allt som kom i hans väg. Härlig unge! Pappan berättade att han läst om restaurangen i Lonely Planet. Den rekommenderades starkt, som en väldigt genuin portugisisk restaurang. Ni får själva testa när ni kommer hit.

Mätt och belåten vandrade jag tillbaka till hotellet, för att förbereda  mottagandet av den sista ankomsten i min första grupp.

I morgon går vi igång med spelet. Vi skulle egentligen inte börjat förrän på onsdag, men väderutsikterna för onsdagen var inte nådiga, så vi lyckades byta bort regndagen mot i morgon.

Vi hörs snart igen.

Claes

Er Eastonvärd

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.