Portugal – Sesimbra

Min första grupp och jag kom samtidigt. Jag från Lagos och de från Sverige.

Första speldagen var vi på Quinta do Perú. Agneta och hennes man Leif är trogna Eastongäster. Ett trettiotal resor har de gjort och jag har haft nöjet att ha dem som gäster tre gånger förut. Favoriter i repris!

Pernilla och Stefan värmer upp inför dagens inspelsvarv. Ingen tävling i dag.

Framför det fina klubbhuset testas hastigheten på green.

Tidigare nämnde Leif spelar med en annan favorit i repris, nämligen John. Hustrun Margareta och John har också förnöjt min tillvaro tre gånger.

Matts och Bitte är nya bekantskaper, men Karin har jag haft nöjet att träffa i Sesimbra tidigare.

Idel nya ansikten. Inger, Christian, Stefan och Pernilla.

Här har vi Karins man Göran, Agneta, Lars och Kerstin.

Leif beundrar Johns fint skolade engelska sving. Det är mycket Colin Montgomery över den. Bättre förebild kan man knappast ha!

I dammen vid 15:e green hittade vi denna krabat. Eftersom den var röd, var vi tvungna att testa om den levde eller var kokt. Den var defintivt levande, för den attackerade argsint mitt puttergrepp. Efter att ha konsulterat Dr Google, så har jag kommit fram till att det är en inplanterad Procambarus, eller röd sumpkräfta på svenska. Den kommer ursprungligen från Nord- och Sydamerika, där den betraktas som en invasiv art. Lär vara god att äta.

Lite gott häng på 19:e hålet.

Fredagens middag intog jag i goda vänners lag. Tillsammans med Leif, Agneta, Margareta och John var jag på restaurang La Villa. Det är en bra italiensk restaurang, fastän den inte drivs av italienare. Den ligger alldeles runt hörnet från hotellet och serverar bland annat väldigt bra pasta och goda pizzor.

Det kanske är tjänstefel att visa bilder på regndrabbade golfspelare, men det var inte särskilt roligt väder, när vi spelade fyrboll på Aroeira II. Matts och Agneta var dock väl rustade för regnet.

Men i dag är en ny dag. Inget spel, så vi och vår utrustning kan torka upp efter gårdagens regn. Solen skiner på sitt bästa humör och det ligger solande människor på stranden. Det var det hela för i dag. Det kommer snart mer. Jag ska bara ta lite fler bilder först.

Claes

Er Eastonvärd i Sesimbra

 

2 svar på ”Portugal – Sesimbra”

  1. Hej Claes ! Det ska bli mycket trevligt att träffa dig igen ! Vi ses sent Lördag kväll ! Ha de ! Hälsningar Eva o Uffe !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.