Portugal – Sesimbra

I måndags var vi på Quinta do Perú för att spela Easton Classic.

Harald, Eva, Håkan och Ann-Marie bildade ett av lagen.

Jag hade nöjet av att spela med Cecilia, Ylva och Ann. Här är de på väg till hål åtta. Ett skojigt korthål, med en stor damm mellan tee och green.

Birgitta är alltid glad!

Uppvärmning inför Veckans spelare på Aroeira II.

Det finns många fina hus utmed banan. Aroeira är inte bara en golfbana, utan också ett inhägnat villaområde.

Det verkar vara sothönorna som håller ordning på tee. Kanske hade varit bättre med en gräsklippare, för det var lite tufsigt på sina ställen. Tur att man får pegga! Kolla in teemarkeringarna. Målade kottar!

De här är ett Smultronträdet. Det heter Monchique på portugisiska och man gör ett destillat av bären. Jag har inte smakat denna dryck, men det kan nog vara gott.

Eva, Ann-Marie och Birgitta väntar på att bli skjutsade till klubbhuset vid Aroeira I. Det finns nämligen inget vid Aroeira II.

I dag, onsdag, var vi på Arrábidaturen. I fiskhamnen finns många olika båtar. Detta är en garnfiskebåt. När man sätter nätet, så kör man på det ställe man valt ut och nätet löper då ut över balkarna i aktern på båten.

Efter att ha besökt borgen i Sesimbra kom vi till vingården Quinta de Alcube. Carolina, som var vår guide, serverar här ett rödvin gjort på den inhemska druvan Trincadeira, blandad med Syrah. Det fick följa med ett par flaskor av det hem till vinförrådet.

Carolina visar ett stycke kork, som är tjugo år gammalt. Normalt så skördar man vart nionde år, men här kan man räkna årsringarna och de är tjugo. Den ljusa delen, som växt närmas stammen, är nio år.

Vi besökte också saluhallen i Setúbal och därefter ett ställe där de säljer skaldjur. Detta är en krabba, som på portugisiska heter Santola. Den tillhör släktet maskeringskrabbor och lär vara god att äta.

Här har vi ett par svartsjärtade havsrudor.

Högt uppe i Arrábida nationalpark har man denna fina utsikt över Troia och Sadofloden.

Som vanligt så avslutar vi turen på O Farol i Portinho de Arrábida. Jag tröttnar aldrig på menyn här. Grillad havsaborre med potatis och grönsaker. Eva ser rent av lycklig ut!

Desserten går heller inte av för hackor! Chokladmousse semifreddo, med flingsalt och rosépeppar och dessutom en bit mandelkaka.

Det var rena sommarvärmen när vi kom ut från restaurangen. Lena passar på att bättra på solbrännan.

I morgon ska vi tillbaka till Quinta do Perú för att avgöra Veckans spelare. Alla jagar Sverker, som har ett par slag tillgodo på Berit och några slag till på resten av fältet. Återkommer snart med den spännande upplösningen av denna kamp. Håll ut!

Claes

Er Eastonvärd i Sesimbra

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.