Portugal – Sesimbra

Det är den här vyn man alltid vill se när man är på golf semester eller hur?

Andra hålet på Aroeira 2 Challenge är en av tre banor man spelar på när man bor på Sesimbra Spa & hotell i Portugal.

Men man ska inte vara för kaxig som jag var i mitt förra blogg inslag där jag undrade om det verkligen kan regna här nere. Då kom det regn det första på månader och den ende som var glad var green keepern och ban chefen.
Men dagen efter var allt som vanligt igen med vädret. Här har vi Eva, Ulf, Rein och Britt som är på väg ut på banan och  som bildar ett Easton Classic lag.
Ännu ett lag på väg ut från vänster har vi Arne, Ylva, Elisabeth och Christer.
Här har vi Christer och Ulf ute på banan.
Ännu ett gäng ute på banan den här gången är vi på Quinta do Peru och Rein prövar lyckan från ”Easton tee” på hål 8. Britt, Ylva (pekandes) och Göran har åsikter om hur hålet ska spelas. Fortfarande inget regn men det kom efter 11 hål som ni såg på en tidigare bild.
Tyvärr blev nog inte resultatet som Rein hade tänkt sig om man ska tolka hans kroppsspråk.
Två lyckliga veckogäster som vann bäst bolls tävlingen Göran och Ylva som verkligen hjälpte till att höja stämningen här. Tack och hoppas ni kom hem ordentligt.
Här har vi laget som vann Easton Classic. Lagnamnet var lite kul 1:a 2:a eller 3:a. Är man en liten grupp på 12 spelare var det lite fyndigt. från vänster har vi Arne, Christer, Ylva och Elisabeth.
Men dom övriga pristagarna får ursäkta men dagens prestation gjorde Britt genom att göra sin första Hole in One på hål 5 på Aroira 2 Challenge. Dessutom fick medspelarna lova att inte säga något förrän det var dags för prisutdelning. Starkt att kunna hålla känslorna i schack. Britt blev ordentligt firad eftersom undertecknad upptäckte bedriften när jag körde in scorerna på datorn. Grattis än en gång. Nu Britt är du bara en efter din man Rein som har lyckats med två hole in one.
Jag måste även visa kvällens meny som Tim och hans gäng i restaurangen skruvat ihop till vår prisutdelning. Han har t.o.m. översatt menyn på svenska hatten av.
Som vanligt så är det utflykter varje period med den eminente Francisco. Även undertecknad har fått bra kläm på att kunna svara på frågor. Här står Christer Ulla Fransisco Annki och Arne uppe på fortet utanför Setubal och beundrar utsikten.
Vy över närmsta större stad från Sesimbra. Vilken är frågan?
Alla fort har ett fint kapell med fantastiks dekoration av kakelplattor målade för hand.
Lite mer ögongodis.
En sista bild. Vad heter denna typ av kakel målning?
Är man på utflykt i Setubal är saluhallen ett måste.
Vad var det Petter Stordalens pappa sa – det är dom här jordgubbarna du har så ut och sälj gnäll inte.
Två tuffa damer som inte backar för något även om…….
Starkt av både Annki Ulla i mitten och Fransisco att inte banga ur men Ulla hade lite svårt att få ner det sista. Hon lär nog inte göra om det på en tid.
Kolla minen på Ulla i mitten det här är inte gott. Fransisco försöker uppmuntra henne.
Ny staty i rondellen i Setubal. Ibland kan man undra vad dom styrande hade för tanke.
Jag tänkte egentligen avsluta en längre blogg nu med denna bild men eftersom en ”stor” del av gästerna håller på Modo fick Easton värden fixa kablar så att man kunde följa den spännande matchen i baren. Bild kommer.
Modo vann över Djurgården med otroliga 7-6. 13 mål en mardröm för en tränare.

Hälsningar,

Ronny, Eastonvärd Sesimbra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.