Portugal – Troia – Long Stay

Efter flera soliga veckor på Troia så kom några regniga dagar.

”Hur svårt kan det vara?” sa Pia och sänkte en långputt på 8 m. Bra spel igen och hon slutade 2:a i singeltävlingen i tisdags.

Detta brukar ju inte hindra golfspelare – så veckan har ägnats åt både golfspel och andra aktiviteter. Nedan följer ett axplock av bilder från veckan:

Grattis Clarence till vinsten i ovan nämnda tävling!

Vi åkte till Slottet Palmela med väl bevarade ruiner från sent 700-tal. Härifrån har man en fantastisk utsikt ända till Lissabon ca 4 mil bort.

Turen fortsatte till den mysiga vingården Casa Agrícola Horácio Simões. Gården ligger i en liten by, Quinta do Anjo, och har både produktion, provningar och försäljning/café på en liten yta. Vi fick en mycket intressant och engagerande guidning av Theresa, dotter i familjen Simões, och fick se hur de producerar sitt vin och även Moscatel, det berömda dessertvinet. Därefter fick vi prova deras vita och röda vin samt olika typer av Moscatel. En mycket uppskattad aktivitet!

Sedan avslutade vi med ett besök på ”Azulejos de Azetão” för att titta på kakeltillverkning. Vi fick se hela processen från lera till färdigmålat kakel – en process som görs helt manuellt. Mycket intressant!

Vi hörs och ses snart igen hälsar

Gunilla & Thomas, Eastonvärdar

2 svar på ”Portugal – Troia – Long Stay”

  1. Älskar verkligen Horacio Simoes och helst när Theresa guidar med största inlevelse.
    Hälsa henne från mej / Ewa (värd på Montado hösten-17, period 2)

  2. Hej Åse. Följer dig pä Flightradar24 på din väg till storstan. Härligt ha de gott i Stockholm, kan sakna arbetslivet och Roliga möten kurser mm med kolleger. ?Irene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.