Spanien – Cambrils

Cambrils levererar

Vi har landat i Cambrils och säsongen är igång. De första gästerna har anlänt och det må jag säga, här är humöret på topp! Vädret började lite trevande men när det blivit dags för antingen golf eller sol och bad, strålar solen och den varma luften behåller sitt grepp. Här finns ingenting att klaga på. Vi bemöts av idel glad och hjälpsam personal, både på Monica Hotel och på Lumine Golf. Här känner vi oss hjärtligt välkomna.

Mestral, en av de fina lokalproducerade olivoljorna som utvinns av olivsorten arbequina. En gång för längesedan importerad från det heliga landet, dagens Israel.

Vi bor på Hotell Monica som ligger mitt i Cambrils. Det är nära till ALLT och framför allt till de ca 200 restauranger som gör Cambrils till ett katalanskt ”gourmetmecca”. Här är man känd för sin fina olivolja (vissa år prisbelönad som Spaniens bästa), den goda maten och de badvänliga stränderna (håller just nu 25 grader). Ebroflodens mynning strax söder om Cambrils gör att vattnet blir mindre salt och innehåller mer näringsämnen som ger ett rikt fisk och skaldjursliv. Detta har resulterat i bland annat två restauranger med Michelinstjärna. Mycket tack vare att det endast serveras noggrant utvalda lokalproducerade råvaror.

Cambrils kända ”Segelmonument”.
De första gästerna har anlänt.

I fredags landade ett glatt gäng från Göteborg och vi har spelat Bästboll och första dagen av veckans spelare på Lumine Lakes. Idag gör gästerna Cambrils på egen hand och enligt rykten har de laddat upp för en Cavaprovning på stranden. I morgon är det dags för andra dagen av veckans spelare och då tar vi oss an den mer kuperade Lumine Hills. På kvällen har vi bokat ett bord för hela gruppen hos Alex på restaurang La Cua Curta. Ett mycket populart Estonarrangemang där vi denna säsong erbjuds en hel meny för 30 euros/pers. Förrätt, varmrätt, dessert, vin, Cava och som Alex säger; Special surprices!

Tack vare ett litet missöde sitter jag just nu med en spansk dator så under första två veckorna blir det mer bilder än text. Att klippa och klistra å, ä, ö tar aningen musten ur en. Senare under säsongen får jag ner en svensk dator och det ser jag fram emot. Så ha lite överseende med om jag missat att ersätta de spanska tecknen på en del ställen.

Lars, Mariann, Irja och Stefan inför Bästbollen.
Bengt, Lisbeth, Lillemor och Håkan laddar för kompisbatalj.
Boye och Anita (i Cambrils for sjätte! gången), tillsammans med premiärbesökarna Elvy och Lars-Gunnar.
Från intilliggande Port Aventura hörs de ”förtjusta” skriken från besökare i hisnande berg och dalbanor.
Omgivningen sedd från Lumine Hills
Inspelet på Lumine Hills 13:e. Imponerande!
Inspelet på Lumine Hillls 18:e. Till höger ses det majestätiska klubbhuset.
Har du glömt ”birdiepriset”? Ingen fara, det löser sig med den mobila varubilen.
Passa på att prova det nya. Lumine Golfs ”golfboards”.
Vad säger man? Tjejerna, Irja, Mariann och Lisbeth, blev törstiga efter en runda i värmen …
Ett glatt gäng på Easton Golfs ”19:e hålet”. Som sig bör!
Även hösten innebär fruktblomning. Snart spricker de ut, Southern Californian Magnoliatree.

Det var allt för denna gång. Dags för lite shopping innan butikerna håller sin siesta mellan 14-17.

Hilsen
Benny

2 svar på ”Spanien – Cambrils”

 1. Hola!
  Ser lika härligt ut som förra säsongen då jag hade nöjet att vara golfvärd i Cambrils.
  Gillade det så mycket så att jag var där i våras med ett kompisgäng, det är betyg nog!!

  En särskild hälsning till Boye & Anita, hoppas Ni får det lika trevligt som vi hade det förra året. Lite tråkigt att se att du bara har en dam med dig i år Boye…….
  Hälsa så gott till de som har fått stanna hemma!

  Håkan Eriksson fd golfvärd som saknar Easton Golf

Kommentarer är stängda.