Spanien – Cambrils

Födelsedagsfirande i Cambrils. Thomas fyllde 75 år och vi firade honom alla på La Cua Curta. Alex serverade sina överraskningar för kvällen.

”For he´s a jolly good fellow”

Skönsången ljöd på La Cua Curta i Cambrils, andra gäster log iakttagande och Thomas njöt av sitt överraskningsparty. Han tyckte i och för sig att det var ett lustigt sammanträffande att restaurangen var fullbokad längre fram i veckan men inte denna söndag. Just när han fyllde år. Veckans tidiga besök hos Alex blev som vanligt lyckat och kan numera räknas som en stående tradition sex veckor framåt.

Alex presenterar dagens förrätter för sina gäster.
Arne berättar gärna en historia. När de blir för vågade hörs, för honom, en bekant röst; Nä, Arne ….!
Alex presenterar kalvstyckena innan de grillas.

Veckans golf

Vi har givetvis spelat golf och som vanligt har vi hunnit med Bästboll och första dagen av Veckans spelare. Första dagen spelade vi Lakes och andra dagen mer kuperade och natursköna Hills. En del tävlar och andra, t.ex. återkommande tvåveckorsgäster, öppnar upp lite försiktigare.

Vana Cambrilsgäster Gunilla och Jan tillsammans med premiärgäster (födelsedagsbarnet) Thomas och Birgit inför bästbollen. I bakgrunden skymtar Ulla-Britt och Lilian.
Här är de! För sjunde gången i Cambrils. Om inte solen värmer tillräckligt, gör definitivt dessa tjejer det. Ulla-Britt och Lilian.
Dags för veckans spelare. Anki, Arne, Gunilla och Jan.
Thomas, Birgit, Lena och Sven gick tillsammans under veckans spelare.
I väntan på första utslaget. Arne, Jan, Gunilla och Anki tillsammans med fantastiska Christina (starter för dagen).
Jodå, visst trivs man på jobbet. Livet leker tillsammans med Ulla och Lilian för en runda på Hills. Fick äntligen prova banan.
Birgit, Lena och Sven ”kollar boll” när Thomas stilfullt slår ut på Hills första.
Lumine Hills 19:e hål. Här kan man svalka sig och se ut över 18:e. Till spelarnas förtjusning eller stora fasa. Lena och Sven njuter av sällskapet.
Sällskapet: Birgit och Thomas.
Anki och Arne.
Gunilla och Jan.
Ulla-Britt & Lilian.

Utflykt till Gaudis Reus

Idag tisdag begav vi oss iväg på en utflykt. Vi fick ett ”stalltips” av Ulla-Britt och Lilian om Reus och Gaudi Centre Reus. En bussresa som enligt tidtabell var satt till 45 minuter men det visade sig vara ”spansk uppskattning” och ditresan tog dryga timmen. Ingen större fara då själva turen gick kustvägen och sen igenom Salou – Cap Salou – La Pineda – Reus och bjöd på en hel del trevliga vyer. Kostnaden 3,40 euro enkel väg. Väl i Reus hittade vi ganska lätt till torget för vårt Gaudibesök men förfriskade oss först på en av de många uteserveringarna. Efter besöket hos ”Gaudi”, vilket i sig är värd en resa, intog vi en mindre måltid på närbeliggande restaurang. Tyvärr fortsatte inte utflykten riktigt enligt önskan och våra tålamod prövades. Dels genom problem med notan och dels av den stora besvikelsen att även de större butiken håller siesta. Den där väskan och de där skorna fick allt vänta. Men vi kan Gaudi och vet det mesta om La Segrada Familias planerade färdigställande 2026.

Lena, Anki och Arne tittar och lyssnar (hörlurar) under sitt besök på Gaudi Centrat i Reus.
Det var så här Gaudi tänkte att den skall se ut 2026, La Segrada Familia i Barcelona.
Reus bjuder på en hel del historisk arkitektur.
Och byggnader i sköna pastellfärger.
Även en tom husgavel kan ge färg åt stadsbilden.

Veckan fortsätter med en kombinerad veckans spelare/damerna mot ”gubbarna” och sen klassikern med, på pappret, mycket jämna lag.

På återseende!
Hilsen
Benny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.