Spanien – Cambrils

Segerkvartetten i Easton Classic – Thomas, Gunilla, Jan och Anki.

Easton Classic – The Winners.

Slutet av andra veckan i Cambrils bjöd på fortsatt mycket varmt väder, glada och både väntade och mer överraskade pristagare och lite varianter på lagfoton. Den klatschiga rubriken är en variant på ett, kanske framtida, musikaliskt samlingsalbum med vinnare. Vi hade en del musikaliska inslag under veckan i form av Arne som glatt visade prov på  sin fina joddling och även tog sig ton under den gemensamma middagen till allas stora förtjusning. Det visade sig även att Alberto, hotellets barmästare, är den som sjunger på fotbollslaget Barcelonas alla hemmamatcher. Givetvis bad jag att få skaka hand. Stort!

Vi avslutade veckans spelare på Lumine Lakes. En ren damboll och en ren gubb…. oj, förlåt, det var ju damernas hemliga konversation med mig. Herrboll menar jag ju givetvis.  Det viktiga under andra dagen av veckans spelare blev trots allt tävlingen i tävlingen, damerna mot herrarna. Detta avgjorde genom ett ”blint matchplay” som förrättades under avslutande gemensamma middagen efter prisutdelningen. Spelarna i respektive lag delades in i HERR A, B, C, D och DAM A, B, C, D. Varje spelare i varje lag representerade (anonymt) med sin runda poängbogey utifrån sitt handikapp. Därefter lades herrarnas A-D i en urna och damernas A-D i en annan. Vi drog en spelare i varje urna som fick möta varandra i matchspel och deras poäng på varje hål jämfördes. Otroligt uppskattat och fruktansvärt spännande. Det förlöpte sig så att herrarna vann första matchen, damerna andra matchen, herrarna tredje matchen och när vi var på 17:e hålet var det lika i sista matchen. Damerna behövde segern för en oavgjord match. På 18:e tog damerna ett poäng och herrarna, trumvirvel ……. två poäng. Matchen avgjord och herrarna vann med 3-1. Kul underhållning! (Tack ”Slangen” för tipset på ”blint matchspel”.)

Andra dagen av veckans spelare. Anki, Lena, Birgit och (liggande) Gunilla bildade boll och ”damlaget” mot herrarna.
”Herrlaget” och deltagare i veckans spelare Sven (ledare efter första dagen på 77 slag) tillsammans med Jan, Arne och Thomas.

Veckans sista tävling Easton Classic spelades på Lumine Hills. På pappret mycket jämna lag och tända lagdeltagare var bara förnamnet. Det hela avgjordes i 30 graders värme och det gällde att hålla koll på vätskeintag och proviantering. Kanske var det orsaken till det, till slut, lite ”ojämna” slutresultatet. Segermarginalen blev hela 10 poäng.

Lag Gunilla, Anki, Jan och Thomas ”sjunger upp sig” inför klassikern.
Tillsammans är vi starka! Birgit, Arne, Lena och Sven laddar på sitt sätt.
Vykortsdags? Åh nej, här kluras det på poäng och scorekort undertecknas. Givetvis med lite välförtjänt svalkning på 19:e hålet.
Överlägsna vinnare i Bästboll (43 poäng) Jan & Gunilla.
Veckans spelare Sven, stolt över sitt förstapris, en golfhandske med Eastonlogga!

Några gäster har åkt hem, en del har stannat kvar ytterligare en vecka och stiftat bekantskap med de nya gästerna som anlänt. Tack igen för en makalöst trevlig vecka där sången, glädjen, gemenskapen och det fina vädret gett oss alla fina minnen. På återseende!

Avslutningsvis vill jag passa på att poängtera vikten av att ständigt ha översikt över sitt bagage och framför allt det så viktiga och mer lättillgängliga handbagaget. Håll det alltid och överallt nära, ständigt under uppsikt!

By the way, för den som undrar över veckans spelare Svens fina pris. Givetvis var handsken bara en del av priserna som delades ut. Tillsammans med Titleist golfkeps (från Lumine Golf), nytt headcover, olivolja från Cambrils och diplom. Ibland säger bilden inte allt 😉

Varma hilsen,
Benny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.