Spanien – Cambrils

Under första söndagen i oktober höll Katalanerna sitt val för självständighet från Spanien. Ett val med många känslor och delade meningar. Vi som gäster betraktade lite från avstånd.

Det bjuds upp till många val i Cambrils

De senaste dagarna i Cambrils har kretsat mycket om Katalanernas val om självständighet. I Cambrils har det varit relativt lugnt jämfört med Barcelona och andra storstäder. Men reaktionerna har inte gått oss omärkt förbi och idag, tisdag ”drabbade” det oss gäster i form av stängda butiker och restauranger. En manifestation av befolkningen mot det polisvåld som användes i samband med valet. I morgon skall dock allt vara som vanligt igen. Gästerna har därför tillbringat den golflediga dagen med strandliv och poolhäng. Jag har personligen tagit ett premiärdopp i Medelhavet och det var riktigt skönt. Temperaturen håller fortsatt 24-25 grader.

De nya gästerna har provat både Lakes och Hills med bästboll och första dagen av veckans spelare. På kvällarna provas en del av de otaliga restaurangerna som Cambrils erbjuder och det börjar utkristalliseras favoriter. Några av dem är Miramar, Acuamar, Lekeitio, Trastevere och givetvis vår egen pärla La Cua Curta.

I morgon är det dags för andra dagen av veckans spelare och på kvällen hälsar vi på Alex och La Cua Curta.

Dags för tredje veckans bästboll. Golfvärd fick äran att bilda lag med ensamresenären Urban och vi gick med Hans och Lena. F.d. Lucky Luke meets f.d. Zorro =)
I en boll avgjordes ”familjefejden” mellan svärson Gerry, dotter Petra, mamma/svärmor Inger och pappa/svärfar Roland (här under namnet ”Rolle”). Vem som vann återstår att se …
Ett glatt gäng som känner varandra väl. Roland, Ellie, Ingegerd, och Lars.
Värmen gör sitt och kommer man in först blir det ibland lite längre väntan. Inte blir det bättre av att glasen är tomma. Ulla och Lilian pustar ut.
De som kommer in i de senare bollarna och sätter sig i skuggan har både leende och förfriskningar i behåll. Petra, Gerry, Urban (som visserligen redan tömt sin halvliter) och Lena.
Några droppar finns det nog kvar Hans. Roland och Ellie skålar med fotograf på 19:e.
Visst ser det härligt ut? Ingegerd, Lars, Roland (för att skiljas från andra Roland har han under veckan accepterat att i folkmun (och i startlistor) kallas ”Rolle” med hustru Inger.
Snart är det dags för en av Cambrils många gastronomiska festivaler. Mellan den 11 – 15 oktober finns det möjlighet att prova åtskilliga viner. Köp en biljett och gör en ”tältrunda”.
”Pla de les Serenes”, ett av de fina monument och skulpturer som pryder Cambrils strandpromenad. Symboliserar välstånd, storm, solen, månen. Allt i en fiskares värld.

 

En av våra utflykter häri Cambrils är en tre-timmars tur med katamaran. För 30 euro (10:00) eller 35 euro (13:00) får du båtresan, bad, snorkling, sola, lunch och ”all drinks included”.

Avslutningsvis, ”att man aldrig lär sig” är ett faktum. Dagens båtutflykt blev inställd på grund av ”manifestationen” och vi hamnade i stället på stranden. Fyra timmar i solen i en och samma ställning (satt och pratade och planerade med en av gästerna) och utan solskyddsfaktor är inte det klokaste jag gjort. Aj!

Nästa blogginlägg innehåller förhoppningsvis lite roliga reaktioner på gästernas ”practical jokes” med varandra. (Nåja, lite har jag nog med det att göra.)

I morgon skall det bli över 30 grader i solen och vindstilla. Varje palm blir en uppenbarelse.

Hilsen
Benny

2 svar på ”Spanien – Cambrils”

  1. Får väl lära mig ”Rolle”.Petra-ni vann väl matchen. Må bra alla fyra.
    Gull & Thomas

  2. Haha det vet vi inte förens ikväll, men kan säga som så att det var jämt!!
    Hoppas allt bra med er oxå!
    //Petra m hela familjen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.