Spanien – Cambrils

De gjorde det igen! Förra veckans vinnare i ”klassikern” lyckades med bedriften att höja sig ett snäpp och även vinna andra veckan. Lars, Ingegerd, Marianne (ny för veckan) och Hans. Grattis!

Ingen lämnade Cambrils lottlös!

Fredag kväll och jag har tagit emot de nya gästerna som anlänt till Cambrils. Tidigt i morse vinkade jag av den stora grupp som nu lämnat och begett sig hemåt mot svalare breddgrader. Men jag har läst om ”brittsommar” och sensommarvärme hemma så chocken kanske inte blir allt för kännbar.

Vi avslutade veckan med andra dagen av veckans spelare, en närmast-hål-utmaning och så Easton Classic. Igår höll vi stor prisutdelning, traditionsenligt, ute i det fria och ingen gick lottlös därifrån. Lite tack vare det lilla överskott som blev efter vår ”betting” på matchen mellan Holland och Sverige. Ingen lyckades pricka rätt resultat och därför införskaffades lite extra utmärkelser från Cambrils onsdagsmarknad.

I helgen gästas Lumine golf av två kändiskockar, Karl Ljung (kött) och Nils Molinder (fisk), och några gäster har valt att delta under söndagen då Nils Molinder från Wedholms fisk bjuder upp tillsammans med cavaprovning. Blir säkert något alldeles extra.

Kändiskockar gästar Lumine golf.

Golfrapport

Idag skall det avgöras. Vem blir veckans spelare? Rolf i ledning (70 slag) mot Leif (74 slag) inför andra rundan. Leif i John Daly inspirerade byxor.
På Hills hål nr 10 överraskades spelarna med en närmast -hål-utmaning. Sören hamnade först på green och fick posera. Tillsammans med hustru Anita.
Men Sörens utslag höll inte hela vägen och när ledarbollen kom hamnade först Leif en 3-5 meter från flagg men krossades av Rolf som la sitt utslag 1,66 m från flagg. Imponerande!
Kampen om veckans spelare avgjordes på Lumine Hills 18:e och sista hål. Rolf fick se sitt inspel hamna på green men därefter rulla sakta ner i vattnet. Leif puttade för seger ….
Det går inte att ta miste på segerglädjen. Leif satte sin putt och vann med två slag totalt. Grattis!
Efteråt på 19:e hålet, summeras (eller skall jag säga diskuteras) scoren. Leif, Rolf, Pia och Ingegerd.
Andra passar på att njuta av mat, dryck och en vidunderlig utsikt. Bo, Lena, Tuula och Hans.
”I väntan på Gudo”. Eller i alla fall bussen. Roland fann skydd för solen på en alldeles egen sten.
Ny dag, nya möjligheter. Dags för klassikern, Easton Classic. Pia, Anita, Sören och Leif bildade lag.
Rolf, Roland, Ellie och Lena kämpade tillsammans.
Nytillskottet Marianne tillsammans med förra veckans vinnare Hans, Ingegerd och Lars. Skulle ju visa sig att de var oövervinnerliga, I alla fall i klassikern
Jag själv bildade lag med Tuula, Bo och en …… joker. Eller som Bo uttryckte; ” vår ghost”.

 

Prisutdelning

Dags för prisutdelning och som vanligt innehöll prisbordet bland annat sponsorpris från Lumine Golf (orange Titleist-keps).
Vinnare Bästboll: Lars och Roland. (Ursäkta bildkvalitén)
Tredjepriset i Veckans spelare knep Bo.
Inte hela vägen men hedrande andraplats i Veckans spelare: Rolf, som tillsammans med Pia kom tvåa i Bästboll.
Det visade sig även att Pia var dagens ”joker”. 13 poäng spelade hon in till laget som kom tvåa i Easton Classic.
… och det laget bestod ju av golfvärd, Tuula och Bo. Golfvärdens pris fick givetvis ”jokern” Pia efter sin fina insats.
Av de extrautmärkelser som delades ut erhöll bland andra Sören och Anita vars ett för ”kärt återseende”. Flitiga Eastonresenärer som tänkte på sina resekamrater Karin och Bertil. Krya på dig Karin!

 

Hemresan

Hotell Monicas frukostpaket visade sig vara (nästan) en resväska full med godsaker. Morgonkaffet serverades i frukostmatsalen (läs ottan).
Hans ”Zorro” tog sitt handbagage och tackade för sig i bästa ”Stig-Helmer” stil.

Som vanligt har vi haft en trevlig vecka med galna upptåg, härligt badväder, trevliga golfrundor och mycket lärdom. Vad mer kan vi önska oss? Väderprognoserna för de avslutande två veckorna här nere i Cambrils ser fortsatt fina ut. Vi kommer att bjudas på fortsatt Medelhavsbad, soliga vindstilla golfrundor och ljumma kvällar. Life is great!

Hilsen
Benny
Golfvärd i Cambrils.

2 svar på ”Spanien – Cambrils”

  1. Tack för två härliga veckor med trevliga golfrundor, nya vänner, fint väder och helt suverän o proffsig golfvärd med stort engagemang. Hans och Lena

  2. Ni var en stor del av det härliga och trevliga så stort tack til Er. På återseende i Eastonvärlden. Hilsen Benny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.