Spanien – Cambrils

På Lekeitio väljer du din tapas eller pinchos över disk. Enkelt, småmysigt och gott!

Pinchos och färgstark vinprovning.

Vi är alla överraskade över vilket underbart väder som bjuds upp här i Cambrils. Den spanska befolkningen är lika förvånade som vi är och rent generellt kan man nog säga att vi nordbor är lite mer överförtjusta än lokalbefolkningen. Semestervädret får toppbetyg men för grödor och annan växtlighet önskas lite nederbörd. (Jag kan i samma stund som jag sitter här och bloggar hinta lite om att regnet är på väg).

Vi fortsätter spela golf i härligt väder, hitta våra pärlor bland alla restauranger och umgås tillsammans både på traditionella 19:e hålet men även på mer spontana samlingspunkter. I veckan åkte vi alla dessutom på vinprovning till en familjedriven bodega, Mas Vicenç, där vi smakade olika sorters viner, en olivolja och fick en inspirerande och lärorik insikt i vinhantering och produktion.

Den översta bilden är från ett av mina personliga ställen, Lekeitio, som serverar ”pinchos” över disk. Passar lika bra för en enkel lunch eller som förrätt (tilltugg) till kvällsmåltiden. Tillsammans med ett glas rött …… delicious!

Veckans golfrapport

Bästboll på schemat och i förstabollen gick (dock ej som lag) nyanlända Tina och Marianne.
Damerna gick tillsammans med sina herrar ”klädkungen” Leif och Clas.
Kompisgänget från Skåne bildade boll. Tomas, Lena, Lars och Karin.
Själv gick jag som markör till paret Helèn och Anders. I bakgrunden skymtar nöjesfältet Port Aventura.
”Finns det ormar” fick jag en dag som fråga. Har inte sett några, svarade jag. Men så i veckan fick vi bevis på att det finns kanske en och annan. Den här känns dock ganska ofarlig …
”Leif, kan du inte köpa en liten öl till mig?” Visst, sa Leif och slog på stort . Marianne tog emot med ett behärskat leende …

Vinprovning hos mas Vicenç

Vinturen på Mas Vicenç startade med en historielektion.
För ca en månad sedan skördades de sista druvorna som nu låg och ”gottade till sig” i sina tankar.
Vi fick lära oss att dofta, cirkulera vinet, känna hur vinet ändrade karaktär i glaset och slutligen smaka. Även i munnen fick vi känna på hur vinet avsmakades för att därefter övergå till ett begär efter mer. Två vita, ett rosè, två röda och avslutningsvis ett ungt dessertvin. Vi fick även prova deras egna olivolja och allt tillsammans med lokalproducerad snacks, brödbitar och hasselnötter från Tarragona.
I butiken fick vi möjlighet att köpa med oss av godsakerna. I stort sett säljs inget utanför Spanien. Bodegan producerar ca 50 – 60 000 flaskor om året och säljs merparten inom landets gränser.
Butiken var smakfullt inredd och lättöverskådlig.
Bodegan bjuder även upp till promenader och chokladprovning med vin.
Ferré Morató Vicenç visar stolt upp Mas Vicenç färgstarka sortiment av viner. Bodegan satsar på en mer modern profil. Vi tackar Ferré Morató för en väl genomförd och trevlig vinprovning.

Hasta la vista! I´ll be back – som gammal Österrikisk vän skulle ha sagt.

Hilsen
Benny
Golfvärd i Cambrils

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.