Spanien – Cambrils

Cambrils välkomnar!

Nu är vi snart på plats och kan öppna upp årets vårsäsong i Cambrils. Cambrils med sin underbara promenadvänliga stadskärna, många restauranger, trevliga bemötanden och härliga beach. Nu vet jag inte om det blir så mycket bad under vårsäsongen men en hel del soltimmar ser det ut att bli.  Just nu ligger graderna strax under 20 på dagarna men kvällar och morgnar är än så länge lite kyliga. Packa ner en skön extratröja. Jag kommer att uppdatera bloggen så fort jag är på plats. Jag åker ner i morgon förmiddag.

Ett av mina favoritställen, Lekeitio, serverar billiga och underbart goda pinchos och tapas.
Monica hotel är redo att ta emot oss. Otroligt vänlig och omhändertagande personal. Nummer ett  i Cambrils på Tripadvisor.
Under våra två gemensamma måltider sitter vi oftast ihop. När vi är över 20 till antal kan det bli två bord. God mat och som vanligt härlig och underhållande personal.

Golf

Givetvis skall vi spela golf. Det är ju mycket därför som vi åker till Cambrils och Lumine Golf. Jag har varit i kontakt med dem och ni som har förbokat golfbilar kan räkna med att dessa nu är bokade. Jag kommer även här att uppdatera så fort jag provat banan. Men jag misstänker att den som vanligt är i underbart skick och kommer att ge oss en härlig upplevelse. Under tidiga våren har det gått större tävlingar och då får man ju tro att allt är iordningställt. Vi spelar på längre och plattare Lakes och den mer kuperade och snitsiga Hills. För dem som känner sig osäkra finns 9-håls banan Ruins. Även den håller hög klass.

Underbara 18:e hålet på Lumine Hills. Från klubbhusets servering kan vi stå och applådera de fina inspelen. Allt till spelarens stora förtjusning eller fasa.
Rangebollar ingår speldagarna. Ligger uppställda i fina pyramider.
Som vanligt spelar vi Bästboll, Veckans spelare och Easton Classic. Ibland kryddar vi tävlingen med lite överraskningar, t.ex närmast hål eller puttningstävling.
Prisborden är en blandning av lokala priser, Easton-logo-priser och sponsorpriser.

Utflyktsprogram

Under höstsäsongen hittade jag en liten pärla till utflykt. Vinprovningen (med olivolja) hos Mas Vicenc. Underbart vin, fantastiska killar som berättade om deras viner och produktion. Riktigt underhållande. Rekommenderas varmt! Tar en halvdag ungefär.

Bilder från vinprovningsutflykt under hösten 2017
Mas Vicenc vingård, ca: en timme från Cambrils.
De nya vinprovarlokalerna som öppnat under 2018 hos Mas Vicenc. Riktigt snyggt!

Mas Vicenc erbjuder även en kombinerad vin- och chokladprovning. Se video.

Under hösten gjorde vi även en utflykt till Reus och Gaudi Centra. En utflykt för dem som gillar Gaudi och hans verk. Även mycket annat om spansk konst och historia. Väldigt interaktivt där man går igenom museet (centrat) med egna hörlurar och en berättarröst. Tar ca: 45 minuter att åka dit med buss.

Gemensam måltid på La Cua Curta

Ett av de mest uppskattade inslagen i Cambrils är den gemensamma måltiden hos Alex på La Cua Curta. Ca fem minuters promenad från hotellet. Fantastisk god mat för en billig peng och stort underhållningsvärde. I höstas var det 100-procentig uppslutning till dessa middagar. Alla ansåg att detta var en toppenhändelse. Kostar 30 euro och innehåller åtskilliga förrätter, grillad kalvfile, 2-3 desserter, vin och dessertvin (som serveras under happening). Under vårsäsongen sker dessa middagar på torsdagar.

Alex välkomnar på La Cua Curta
Alex berättar gärna om sin grillkonst. Här kalvfilén till varmrätten.
Moscatelvinet dricks under sällskapliga och underhållande former. Skratt utlovas.

Avslutningsvis

Det skall bli riktigt roligt att träffa er alla i Cambrils och vi kommer att ha det så underbart. Vi kanske skall ställa in oss på att en del dagar kan det bli regn. Men det kan även utebli och man har sån tur att det regnar när vi ligger och sover.

Hur jobbar jag i de fall det blir regn? För det första är golf en utomhussport och lite regn tål vi traditionellt. Men jag vet precis hur det är när man åker väg, ingen önskar regn på en solresa. Vi försöker undvika det så gott vi kan men tyvärr är det en egen makt. Skulle det regna så mycket att vi inte kan spela försöker jag ändra starttiderna till senare på dagen om det går. Går inte det, eller är banan stängd helt, är nästa steg att flytta golfdagen till en annan dag (den dag vi skulle ha spelledigt). Går inte detta kan golfdagen utebli helt, tyvärr.

Men den största sannolikheten är ju trots allt sol och uppehåll och det är det vi skall förvänta oss. Som en liten krydda kan jag nämna att Cambrils valdes till säsongens destination förra säsongen av gästerna. Med andra ord, Cambrils och Lumine Golf levererar.

Välkomna!

Hilsen
Benny
Golfvärd i Cambrils.

Skön sommarvärme kan utlovas dagtid i Cambrils. Bilderna är mer en vägledning på att temperaturen håller sig stadig. Regnbyarna flyttas och uteblir helt utifrån erfarenhet.