Spanien – Cambrils

Härlig gemenskap i Cambrils!

Veckan har fortsatt i samma härliga anda som den började här i Cambrils. De kärvänliga sarkasmerna har varit många och det har bjudits på ett och annat ”övertramp” som ändå tagits emot och bemötts på ett skönt sett. T.ex. när golfvagnen råkar rulla in på green (då önskar man att golfvärden inte var i närheten med kameran) eller när man missar tiden för transfern till golfbanan. Vi tackar för det! =)

Vädret har tyvärr blivit lite ostadigare och de två sista dagarna spelades, om inte i hällregn, så i alla fall till viss del i sporadiska droppar. Vinden finns där dock och ibland kan den vara lite svår att bemästra. Men båda dagarna bjöd ändå upp till varmare väder och lite sol mot slutet av rundorna.

Sista dagen höll vi prisutdelning och spänningen var ”oooolidlig” ända in i det sista. Ledarbollen från första dagen i Veckans spelare fick, dock inte helt oväntat, konkurrens från andra bollar. En del klarade sig på målsnöret, andra fick se sig passerade. Pristagarna fick ta del av prisbordet som blandades med traditionella Eastonpriser, sponsorpris från Lumine Golf, andra lite mer praktiska och dekorativa priser och så lokala priser som representerar det som Cambrils och Tarragona är kända för. T.ex. olivoljan och hasselnötterna. (som är en viktig del av Cloettas choklad Tarragona)

Ledarbollen under andra dagen av veckans spelare på Lakes. Gunnar, ”el Toro” Thor, ”Grefven” Christer och Roland.
Tjejbollen (och andraboll) under veckans spelare. ”Nu skall vi ge killarna en match!”, hälsar Helene, Solveig, Monika och Marie.
Nästan som en sångkvartett. ”The Happy Four’s” bestod av Leif, Sven-Gunnar, Per och Malte.
Hm, svårt att misstolka bilden. Det var inte sol vid start. Lena, Cally, Lars roas av Bengt ….. som kanske känner sig mindre road.
Oups! Dinosaurs on the course ……
Plötsligt, när Thor skulle förbereda sig för putten tog vinden tag i golvvagnen och den rullade in på green. Givetvis uppmärksammar jag detta och när jag kommer med kameran i högsta hugg inser Thor att nu är det klippt. Men han gör vad han kan för att hinna undan paparazzon.
När man har kära och likasinnade kamrater bör man passa sig för att komma aningen försent till transferbussen. Speciellt om det föregås med ett samtal till rummet med ”Var är ni?”. Visslingarna och ropen var öronbedövande. De sena smög ner på sina säten ….
Bengt och Lena njuter av sitt ”Afternoon-tea”.
Glädjen fullständig och som sig bör spricker ”herrbord” upp och underhåller ”damborden”. ”Får jag lov?”
Greenerna på Hills är både ondulerade och snabba. Kräver en del förberedelser och beräkning.
”Vi hinner med en till innan bussen”. Gästerna önskar generöst med tid på 19:e och det är ju precis så det skall vara.
TIPS: Glutenfri öl., DAURA DAMM. Passar bra för dem som är känsliga mot gluten.
Efter en dag i omväxlande väder gläds gänget åt en plats i solen. Perfekt avslutning!
Prisutdelning. Cally, Thor, Marie och Per vann storstilat med 76 poäng. Tvåorna först på 70. Marie håller tacktal nr 2 efter att Per inledde.
Den inledande Bästbollen vanns av Christer och Thor, d.v.s. ”Grefven och el Toro”. 40 poäng spelade de ihop. Tvåorna Cally och Marie 38 före Leif och Gunnar på 36.
Veckans suverän, tillika veckans spelare, Christer. Med resultaten 79 och 76 och sammanlagt 155 vann han knappt före Marie med 83-73-156. Trea kom Thor (79-84-163) och fyra Gunnar (82-84-166). Christer förärades, bland annat, med ett golfhäfte för 2018.

Jag tackar för en härlig och perfekt start på säsongen här i Cambrils. Det kan inte bli bättre utan nu är ”ribban lagd”. Hoppas resan hem gick bra för er alla och att vi ses snart igen.

Som sagt, vädergudarna gör sitt och det är inte helt lätt att spå vädret framöver. Igår och idag, ankomstdag och spelledig dag, har det varit mest uppehåll, framför allt igår. Men i morgon säger prognoserna regn och det är egentligen bara en fråga om hur mycket. Men det ser lite ljusare ut. Just nu ligger det på dagen under 1 mm/per timme. Vi ber vidare!

På torsdag är det besök hos Alex och La Cua Curta och fredag är det dags för gemensam utflykt till Mas Vicenc för vinprovning (inklusive olivolja och hasselnötter). Passar givetvis på att köpa lite gott vin.

Förresten, en av gästerna lyckades med konststycket att till slut röja hemligheten i mitt arbete. Det var inte meningen att någon skulle komma på det och jag må ju säga att det är väldigt lätt att uträtta arbetet när man är ….. två! Det är ingen hemlighet längre, jag erkänner, jag är klonad:

Till slut fångades det på bild. Jag och min klon i arbete.

Tills vi hörs igen,

Hilsen
Benny 2.0 & Benny 2.1
Eastonvärd(ar) i Cambrils

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.