Spanien – Cambrils

Födelsedagsfest i Cambrils

Ny vecka och nya gäster har anlänt till Cambrils. Inget kanonväder men, med tanke på prognoserna inför veckan, trots allt ganska hyfsat. Prognoserna såg riktigt illa ut inför veckan och gästerna var inställda på värsta tänkbara. Det pratades om att flytta speldagar men med lite is i magen och en extra bön till vädergudarna så har det spelats golf, om inte i toppenväder, så i alla fall till hyfsat genomförbart. En del stänk, en liten del sol och ”kläder-på-kläder-av”. Men humöret är det inget fel på och gästerna gör vad de kan för att få en fin upplevelse.

Under veckan har det besökts många restauranger, det har skett egna turer till Tarragonas marknad, promenader till Salou, gemensamt besök på La Cua Curta och gemensam utflykt till Mas Vicenc för vinprovning. Och så har vi firat födelsedagsbarnet Carina. Både på golfbanan och även senare under kvällen på La Cua Curta. En del har spelat både bästboll och veckans spelare. Andra har genomfört egna arrangemang. Självklart har en del även bara golfat och njutit socialt. Veckans spelare avgjordes idag (rapporteras avslutningsvis i nästa blogginlägg) men jag kan redan nu avslöja att den fick en mycket spännande (och troligtvis ovanlig) upplösning.

Golfrapport

Välklädda Kåre, Björn, Carina och Lars-Axel på Hills första tee inför bästbollen.
Ann, Peder, Guy och Solveig njuter och redo att ta sig an Hills.
Nämen, titta vilka solstrålar! Birgitta, Monica och Kerstin stiftar bekantskap.
En tredjedel av ”on tour gänget”. Ingela, Ann och Agneta inför ”fyra-dagars-touren”.
Troligtvis i icke namngiven ordning, herrgänget ”on tour”. Bengt, Lars, Stefan och Håkan. Vi får väl hoppas att någon blev rätt. Njuter av solstrimmorna gör de i alla fall.
Golfvärd fick äran att spela med sista tredjedelen av ”on tour gänget” Eva, och 2 x Annika (den senare tillförordnad reseledare).

Carina fyllde år under veckans spelare, torsdag 12/4, och inget tillfälle gick förbi. Spelsällskapet Solveig, Ann och Kerstin passar på att uppvakta på första tee. Och vad kan vara bättre födelsedagspresent än att ta ledningen i tävlingen med en 73 runda.

 

Veckans besök på La Cua Curta

Alex tog som vanligt emot oss alla i dörren inför besöket på La Cua Curta.
Födelsedagsbarnet Carina med sällskap lyser och är förväntansfulla inför kvällen.
Mingelsamtal till smårätterna som intas en efter en. Vanligtvis 5-7 smårätter, några glas (en hel del faktiskt) god Rioja, huvudrätten som består av grillad kalvfilé därefter 3-4 desserter och så moscatel.
Kalvfilén grillas över öppen eld i restaurangen. Rejäla ”tournedos” som inte helt gärna tillagas ”well done”.
Alex överraskade födelsedagsbarnet med en sprakande hjärtformad chokladtårta och övriga i församlingen födelsedagssjöng. Tyvärr sjöng även undertecknad med i födelsedagssången under filmning och ödelade hela det inspelade bidraget.
Obligatoriska ”grisfesten” har tagit vid. Björn visar gärna sina färdigheter i att dricka på katalanskt vis. Haklappen är givetvis på plats!

Kvällen på La Cua Curta avslutades med att t.f. reseledare Annika med kör stämde upp i skönsång.

 

Vinprovning hos Mas Vicenc

Marknadsansvarige Xavier berättar både underhållande och informativt för sina besökare om vingårdens vinproduktion och visioner.
Efter vinprovning, som avslutades i nya fräscha lokaler, kunde vi ta del av och köpa lite av Mas Vicencs goda viner.
Alldeles för gott vin för att inte köpa hem en del, anser Björn och lastar glatt in grejerna i transferbussen.

I morgon avslutar vi med Easton Classic, prisutdelning och gemensam avslutningsmiddag.

Hasta luego!
Hilsen
Benny
Er Eastonvärd i Cambrils

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.