Spanien – Cambrils

En sån sving hon har tänker kanske Ingela och Annika när de ser Ann spela ut på Lakes första tee.

Cambrils bjuder på otrolig spänning!

Nu har gästerna från andra veckan begett sig hemåt från Cambrils och de fick som tur är avsluta sin golfsemester i skinande sol. Gästerna ha dock varit väldigt positiva och känner sig troligtvis ganska nöjda med tanke på de väderutsikter de hade innan sin resa. Lördagens runda, andra dagen av veckans spelare, spelades i ett lätt ”flygregn” under större delen av rundan. Söndagen däremot och Easton Classic, spelades i strålande solsken. Härlig avslutning!

Det blev en spännande upplösning i veckans spelare. Ledarbollen med Carina och Björn, tillsammans med golfvärd (utom tävlan förstås), fick se sig omsprungna av andrabollen men spänningen slutade inte där. Lars-Axel, Carinas man, som egentligen skulle gått i ledarboll men fick gå i andraboll av ”familjeskäl”, hade 77 slag under första dagen. Carina hade 73. Under andra dagen höll Lars-Axel uppe sitt spel och presterade ännu en 77 runda. Carina gjorde några ”fadäser” och spelade en 81 runda. Båda slutar på 154 slag över två rundor. Handikapp får avgöra. Båda har 15,3! ”Nu får du problem”, var det någon som nämnde. Men icke då. Ibland är sporten hård och kan kännas förarglig. Så det var sista nio som fick avgöra. Där lyckades Carina med 48 slag och Lars-Axel med 47. Surt, sa räven till Carina, som istället fick gratulera sin man. Det är här man tänker tillbaka på den där missade putten, den där för korta chippen eller något annat förargligt. Givetvis tänker vinnaren tvärt om =)

Under söndagen spelade vi omtyckta Easton Classic och med två i-sista-minuten-anmälda blev vi fulla lag. Alltid skönt att slippa spela med ”jokrar”, även om det har sin tjusning. Givetvis, och extra roligt för de sista-minuten-anmälda, ingick de i det vinnande laget. Bra tajming!

Gästerna förvarar sina golfbagar på golfanläggningen under hela sin vistelse. Lumine golf ser till så att de är framställda på rätt bana när vi anländer.
Glada damer på Hills första tee. ”Kickan” Solveig, Ann och Inger.
May-louise och Kerstin håller utgick när det är dags för Ann att slå ut under andra dagen av veckans spelare.
Kåre med sin obligatoriska uppvärmning inför rundan …..
…. Peder och Lars-Axel undrar om Kåre nu redan är trött.
Undertecknad fick äran att se ledarbollen, Björn och Carina, från första parkett. Tack för en trevlig runda!
Hård kamp men ett ”Bra spelat!” hör till kutymen.
”Järnsjuorna” på drivingrangen. Ja, om de får säga det själva. Birgitta, Ann, ”Kickan”, May-louise, Inger och Monica förbereder sig på sitt sätt. Ser skönt ut!
…. jaha, kom ni inte längre, utbrister Agneta i ett leende när hon ser ”Järnsjuorna” på verandan.
Inger och May-louise gick tillsammans med Guy och Lars-Axel under Easton Classic. Herrarna irrade bort sig redan innan start och hamnade utanför bild. OBS, bilden är inte arrangerad men vinkeln på Ingers klubba tillsammans med bakomvarande paraply skulle kunna vara uttänkt.
Carina, Kåre, Ann och ”Kickan” på Lakes första tee inför klassikern.
Peder,Solveig, Ann och Björn ser positivt på sin runda i det fina vädret. kanske dags för lite fina prestationer?
Sällskapsbollen med Birgitta, Monica, Kerstin och Maud. Lika strålande som alltid!
On tour gänget inför sitt avgörande. Eva, slår till med en 64-runda och vinner med hästlängder, här i sällskap av Agneta och Annika.
Hur var det nu Bengt, Håkan, Lars och Stefan? Eller Lars, Håkan, Bengt och Stefan? Som tur är visste de själva, sa de med ett leende.
Man blir hungrig av att spela golf. Framför allt om det går bättre och bättre dag för dag. Eller hur, Guy?
19:e hålet när de är som bäst. En del förfriskar sig, en del samtalar, en del har kontakt med golfvärden och andra håller kontakten med omvärlden.
Segrarna i Bästboll, Lars-Axel och Carina, håller tacktal.
”Peder, du kan väl hålla tacktalet, så har även du gjort något för laget”, säger Björn kärvänligt. ”Sista-minuten-anmälda” Solveig och Ann ler nöjt. ”Det blev ju bra!”. Grattis till vinsten i Easton Classic!
Veckans spelare Lars-Axel håller sitt tacktal. Två jämna rundor på vardera 77 slag och ”bättre sista nio” än sin motståndare/fru la grund till segern. Bra jobbat, L-A!
Församlingen lyssnar intressant på tacktalen under prisutdelningen.
Men titta vad ”Järnsjuorna” gav golfvärden i present. Favoritvinet och givetvis blev det kramkalas. Fast enligt damerna blev det alldeles för lite av den varan…….. ja, kramarna alltså! Tack, och kram tjejer!

Nu är det strax dags för välkomstträff med nya gänget. Väderprognoserna säger sol sol sol hela veckan. Jag hoppas för gästernas skull att det håller i sig. Men, mer om det i nästa blogginlägg. Tills dess……

Saludos!

och Hilsen
Benny
Eastonvärd i Cambrils

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.