Spanien – Cambrils

Strålande tider i Cambrils!

Nu visar solen sig verkligen från sin bästa sida i Cambrils och ser äntligen ut att vara här för att stanna. Staden blommar upp, stränderna prepareras och hotellets solstolar börjar så sakta belägras av solhungriga gäster. Kaffekopparna och eftermiddagsdrinken avnjuts numera i trädgården. De nyanlända gästerna känner sig privilegierade och det ser man på alla leenden. Det är enkelt (läs njutningsfullt) att vara golfvärd under dessa förutsättningar. Allt fokus på planering och att se till att gästerna kan lägga sin energi på att ha en trevlig och händelserik semester.

Under veckan har vi spelat golf i underbart väder, vi har givetvis besökt La Cua Curta (i torsdags) och idag var vi några som åkte till Mas Vicenc för vinprovning. Andra har promenerat längs stranden, en del har varit i Tarragona och några bara tagit igen sig vid poolen. I morgon lördag och sen söndag är det dags för golf igen. Vi har fått ändra lite i programmet på grund av vilka banor vi blivit placerade på. Onsdagen och torsdagens golf bestod av bästboll och Easton Classic. Vi kommer därför att avsluta med två rundor av veckans spelare.

Jag märker även nu ytterligare ett resultat av solens framfart. Myggen har kommit och det är dags att införskaffa myggstift och att se till att balkongdörren är stängd, fram för allt på kvällarna. Den här veckan kom även första två-veckors-gästerna vilket innebär att en del stannar kvar även nästa vecka. Den avslutande här i Cambrils för säsongen.

Kommande tisdag har jag en del gäster som spelar lite extragolf på Lakes. Själv kommer jag att bege mig till Bonmont för lite research och studiebesök inför kommande säsong. Bonmont är ett nytt, men tidigare beprövat, long-stay resmål i Eastonkatalogen under hösten. Håll utkik efter kommande blogginlägg!

 

Iren, Susanne, Maj-Britt och Carin inledde bästbollen.
Erling och Janne bildade par i bästbollen och gick tillsammans med Britt-Marie och Erny.
Inger och Sune på Lakes första tee tillsammans med ”The blue family” Elsie och Bengt Åke.
Elsa och Roland tillsammans med återvändarna Lena och Hans.
På Lakes bro mellan hål 12 och 13 mötte vi förstabollen , bland annat med Mats och Stefan. Inga sura miner där inte …..
…trots att Mats (tror jag det är) visade resterna av sin fina driver. Man kan väl misstänka en kraftfull sving eller en förarglig ”duff”.
Jag passade på att fotografera mitt spelsällskap Leif ”Vicke” och Gun-Inger, när vi gick över bron som går över Lumine Lakes naturreservat. Skylten bakom till höger beskriver de 20-tal fågelarter som häckar och skyddas i området.
Skönt att ta igen sig med lite förfriskning på 19:e efter en runda i värmen. Iren, Susanne, Gun-Inger, Carin och Maj-Britt.
”Skål!”, säger Erny, Britt-Marie, Erling och Janne glatt till fotografen.
Inger förklarar (kanske) golfbollens anatomi och maken Sune med vännerna Elsie och Bengt Åke lyssnar intressant.
Vi var några som besökte populära Las Palmeras. God mat, bra service, härlig uteservering med värmande kaminer. Extra plus får de för att de på eget initiativ delar på notan ”familjevis” innan de tar upp beställning.
Men titta vad som dök upp bakom ryggen. Ytterligare gäster som hittade till Las Palmeras. Mats, Stefan och Peter (frånvarande vid tillfället för kortet).
Dags för Eston Classic. Laget bekantar sig med varandra och ser fram emot att spela in poäng tillsammans. Roland, Janne, Elsa och Sune bildade lag.
Starkt lag i Erling, Erny, Britt-Marie och Elsie.
”Men vad trevligt! Skall vi gå ihop?”. Gun-Inger socialiserar med Bengt Åke tillsammans med Inger och Leif.
Förra gången ”motståndare” i samma boll. Nu bildade de lag tillsammans. Maj-Britt, Iren, Susanne och Carin.
Sista bollen ut under klassikern. (Mats/Stefan fick figurera Joker), golfvärd, Lena och Hans.
Den där du, Hans! Du missade inte bara ditt hole-in-one för några år sen, du missade även att se hur din fantastiska 30 meters chipp gick spikrakt över bunkern, rullade fem meter på green och rakt ner i koppen. Grattis till en fin birdie! Och mucho poäng till laget!
Alltid lika välkomnande Alex tar än en gång emot oss på La Cua Curta. Första delen av gänget på plats och resten antågande i bakgrunden. 20 st var vi!
… Självklart! Moscatelspelet. Erny visar färdigheter och övriga i församlingen roas.
Vinprovningen på Mas Vicenc är extra behaglig i strålande solsken. Xavier berättar entusiastiskt om sin produktion och fyller på glasen.
Det är inte bara vin vi provar. Här en egenproducerad olivolja och en bit bröd.
Xavier passade på att föreviga vårt besök framför vackert blomsterarrangemang.

Som ni ser är vädret en fröjd, gästerna och jag själv strålande glada och det mesta väldigt behagligt här i Cambrils med omnejd. Nu blir det prisjakt … och lunch (17:30). Några pinchos på Lekeitio kanske.

Hilsen
Benny
Eastonvärd i Cambrils

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.