Spanien – Cambrils

Publiken applåderar de fina avsluten på Hills 18:e.

Vi tackar Cambrils för den här gången

Så kom vi då till säsongsavslutningen i Cambrils. Gästerna har åkt hem, jag har avslutat destinationen för den här gången och sitter nu hemma i min “mancave” och bloggar. De sista bilderna har redigerats och en del filmer har valts ut. Det blev en hel del så håll till godo!

Avslutningen blev mycket händelserik och vädermakterna var både för och emot oss. Vi fick pausa söndagens spel under ca 45 minuter då det både blixtrade och mullrade. När vi väl kom ut igen, efter flitiga överläggningar, avslutades rundan i strålande sol och blå himmel. Skönt! Det var dock inte helt klart att vi skulle kunna gå ut igen och en del hade redan ställt in sig på att avsluta dagen i bubbelpoolen på hotellet.

I fredags var vi en del som åkte på vinprovningen. Än en gång tog Xavier emot oss och gav oss en intressant föreläsning om vinproduktion och historia. Gästerna fick efter avslutad vinprovning, ca 1 och en halv timme, möjlighet att köpa med sig av de goda vinerna. Det går även att beställa på nätet och få det transporterat till Sverige via lastbil (Mas Vicenç). Andra hyrde bil på hotellet och tog en tur upp till Siurana. Fantastiska vyer med lokal cavaproduktion.

Under lördagen och söndagen spelade vi veckans spelare. Kanske avgjordes tävlingen redan på lördagen då det sattes ett Eastonrekord. Marita fick till den ultimata och perfekta rundan och slutade på 53 slag netto. Närmast var Kennet på fina 68 slag netto. Något som brukar räcka till en bra utgång i de flesta tävlingar. Marita hade en mindre lyckad dag andra dagen och det blev en kamp in i det sista ändå. Vi hade en extratävling på Hills 10:e där vi spelade “närmast hål”. Många fina resultat och närmast kom Ros-Mari på 3,98. Grattis! Ytterligare fyra spelare la sin boll inom fem meter från flaggan. Ett par andra slog även de fina utslag och landade precis innan flagg men fick se sina bollar rulla av i bakkant. Därefter hade vi avslutande gemensam middag med födelsedagsfirande och efter det prisutdelning.

I den nya fina butiken på Mas Vicenc kan gästerna handla med sig av de goda vinerna.
Givetvis, Gunnar kunde inte hålla sig ifrån golfboarden. Fotografen tackar!
Jag fick äran att gå tillsammans med Inger, Bernth och Marcela (ej i bild) . Härlig och trevlig runda.
“Jag går och fiskar…” Endast en fransman skulle spela bollen där ute på tuvan. Den kloke plockar upp och droppar. Bernth hjälper till och Marcela håller andan.
Veckans spontanbokning blev på populära Acuamar. Fantastisk mat och fram för allt när det gäller fisk och skaldjur. Innan portarna slogs upp passade gästerna på att studera menyn.
Kerstins val från menyn. “Det här har jag tänkt och drömt om i två dagar”.
Marita och Torbjörn vässar formen inför andra dagen av Veckans spelare.
Dags för spel, Tobbe, Marita (53 netto första rundan) Hans och Lena (75). Man skulle kunna tro att det duggar lite …
“Vilken underbar hatt”, sa jag och tog snabbt upp kameran. Britt (75 netto) tvekade men sken ändå upp. Britt som för övrigt fick ett extrapris under prisutdelningen. Hon lyckades nämligen med bedriften att gå alla fyra rundor på en och samma boll. Fantastiskt!
Segraren i “närmast hål” (3,98) Ros-Mari inför sin runda (73 netto).
Tillsammans med Britt och Ros-Mari gick Lotta (72 netto)
Tycker ni att Katrin ser lite upprörd ut? Så, var det och anledningen var Eastonvärdens dumma förslag. Men Leif gjorde vad han kunde. Gunnar och Berit ler åt “misstaget”.
Herrbollen med Åke, Mats, Lars och Kennet (68 netto och jagade Marita)
Hills 10:e bjöd på “närmast hål”.
Katrin puttar säkert på Hills 15:e och bland annat Leif (till höger) tittar koncentrerat på.
Ove och Kerstin gick tillsammans under andra dagen av veckans spelare. Här på Hills 16:e. Fantastisk bild om jag får säga det själv!
Den fina fondväggen på Hills 17:e. Lotta och Ros-Mari ser Britt putta.
Födelsedagsbarnet Ulf tillsammans med sin Lena. Fotogeniska, eller hur?
Lika fotogeniska och glada är “Mimmi” och Gunnar. Vana Eastonresenärer med många resor i bagaget.

 

Det var ju så, Ulf fyllde år under söndagen och givetvis firades det. kanske lite överraskande =) Han serverades bland annat “magiska ljus” …
Veckans prisbord bjöd som vanligt på lite blandade godsaker …
…bord nummer 2.
Segrarna i Bästboll. Mats och Lotta på 40 poäng och höll segertal. Tvåa kom Ros-Mari och Åke med 39 p och trea Lena M och Hans på 38 p.
Segrande laget i Easton Classic. Bernth, Marcela, Britt och Åke. “Grunden till vår vinst var att vi kompletterade varandra väldigt väl”, sa Åke under tacktalet. Segrade på 79 poäng före tvåorna Marita, Lena H, Ulf och Gunnar på 75.
Det gick inte riktigt. Kennet kom inte riktigt ikapp men knep andraplatsen. (68-83-151). Höll även han ett tacktal.
Marita blev för svår och blev veckans spelare. (53-92-145). “Det var liksom en dag när allting flöt på och golf var enkelt”, sa Marita om sin förstadag. På tredjeplats kom Åke med jämna 76-76-152. Fjärdeplatsen tog Britt 75-78-153.
Kvällen innan hemresa. Gemenskap och glädje in i det sista. Att vissa skulle med transferbussen 05:00 märktes inte mycket av.

Det var det sista jag kunde erbjuda och berätta ifrån Cambrils. Det har varit en kort men oerhört trevlig och givande period. Cambrils är näst intill det ultimata golfresemålet som inte saknar mycket. Vi har haft mycket gemenskap och stor glädje. En extra tanke till Janne som tyvärr inte kunde avsluta veckan med golf. Ibland går det bara inte. Men i Janne har jag fått mycket glädje och hur vi än uppfattades utifrån så byggde det på kärlek. Genom varandra levde vi ut.

Undertecknad och Janne under sin härliga runda. Strax efter “the-famous-jäger”.

Nu kan jag bara fråga, var peggar ni upp nästa gång? Kanske i Cambrils, kanske någon annan destination. Kanske väljer ni nya long-stay resmålet Bonmont strax söder om Cambrils. Tack för en härlig vår i Cambrils. Det har varit ett privilegium att träffa er alla.

Saludos!

Hilsen
Benny Blixt
Eastonvärd i Cambrils.

3 svar på ”Spanien – Cambrils”

 1. Två veckor med trevliga gäster och massor av bra golf. Nya vänner och en kanon golfvärd! Vad kan man mer begära! Tack för mig / Lena Magnusson

 2. Tack Benny för en fantastisk vecka!
  Vi som rest med Easton över 20 ggr tycker att denna resa får en 3:e eller 4:e plats (svårt att bedöma)! Du är en fantastisk golfvärd och vi hoppas du fortsätter med dessa uppdrag! Förhoppningsvis ses vi på en ny golfresa någonstans!
  Kramar till dig!
  Mimmi och Gunnar

 3. Tack själva, Mimmi och Lena!

  Fina ord och jag är väldigt glad att ni kom hem med härliga upplevelser. Hoppas verkligen vi ses snart igen någonstans.

  Kramar till ER!

  Bästa hälsningar
  Benny

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.