Spanien – Cambrils

Söndag 13 oktober 2019

På plats i Cambrils

Nu är jag på plats i Cambrils och det är en sån fin känsla. Tittade ju på väderprognoserna innan avfärd och av det utlovade regnet kom det några mm i natt. Idag har det varit runt 27 grader och de enda molnen som synts är de som hänger över bergskedjan och tappert, men utan framgång, försöker ta sig hitåt. Det har med andra ord varit en kanondag!

Provade Lumine Hills idag och banan håller gott skick. De har lite problem med väta men Hills var fin om dock lite mjuk på sina håll. Greener håller en lättmanövrerad “stimp” och är mer att föredra än då de är grymt snabba. Vad som är värt att poängtera är spellängden från gul tee. Jag kan lätt rekommendera manliga gäster att spela från blå tee. Slope finns och det blir en behagligare och mer lättmanövrerad bana.

Jag har inte hunnit kolla badtemperaturen vare sig i poolen eller havet men det finns gäster som badar i poolen (barnen badar och vuxna tittar på) . Poolen är dock ouppvärmd men havet håller sina 22 – 25 grader. Det tillsammans med 27 grader i luften är “mumma för själen”.

Det är som vanligt framåt hösten, barnen badar utan problem och de vuxna “tittar på”.

Men givetvis har jag badtermometern med mig så vi kommer att ha full koll på badtemperaturen =)

Eastonvärdens redskap no. 3

Så här framåt kvällstimmarna ser man en del gråa moln på himlen men det är inget som kommer att hindra oss från att ta del av sista dagen av Cambrils Vinfestival. Fantastisk tillställning där hela familjer sluter upp för att umgås, äta, dricka och lyssna på musik. I Parc de Pescador.

I morgon åker jag åter till Lumine men denna gång till Lakes och klubbpersonalen. Förbereder för gästerna som kommer på tisdag och ser till att allt är som det önskats. Kollar givetvis upp “gul tee placering” här med.

Ett bra tips: Den spanska luften är ett fantastiskt strykjärn. När tröjorna ser ut som skrynklat cellofanpapper efter flygresan är det bara att hänga ut dem en natt på balkongen och vips! – som nystrukna. Värme och fukt i en oslagbar kombination.

Att hänga ut kläderna på balkongen under en natt är det bästa strykjärnet man kan få. På tisdag är det dags för fotboll, det kanske syns =)

Jag har varit över och pratat med Titi mitt emot hotellet. Han visar Spanien – Sverige på storbild och jag har förvarnat honom att vi kan vara 30 svenskar som kommer dit. “Si, si, no problemas” Gracias!

Det blir säkert en upplevelse …..

Varmt välkomna till Cambrils!

Hilsen
Benny
Eastonvärd i Cambrils

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.