Spanien – Cambrils

Fjärde och sista gruppen har anlänt.

Välkomstmiddag på hotellet. Alla var hungriga efter resan.

El cortador gourmet är en kanonbar! Ett kvarter från hotellet ligger denna pärla.

Jamon iberico och serrano av bästa kvalité.

Med rostat bröd, tomatröra och extra vergine olivolja så behöver man inget mer. Ja det skulle väl vara vin då! Stort sortiment på glas erbjuder de också!

Vin- och gastronomimässan i Cambrils arrangeras varje höst, i år den 11 – 14 oktober. Stadens restauranger och de olika vindistriktens vingårdar visade upp vad de hade att erbjuda. Besökarna gick omkring med ett glas och kunde provsmaka. Mot en liten betalning förstås. Det blev en liten fin förrätt och aperitivo till den middag som min Kerstin och jag sedan åt på restaurang Llop de Mar.

Sole Meunuière med potatis och morötter i vermouthsås. Kerstins piggvar gick heller inte av för hackor.

Väderrapporten lovade regn, när vi på söndagen skulle begå golfpremiären på Lumine Hills. Det kom fyra droppar innan vi gick ut, sedan bara sol. Det blev en kanondag!

Första bollen ut var snyggingarna Britt, Gunilla, Kerstin   ( ja inte min då) och Agneta.

I andra bollen gick lika snygga Birgitta, Gunnel, Amelie och Rudolf.

Det finns några bunkrar, men Agneta undvek skickligt att hamna där.

Nu ska bolluslingen i hål bara, sedan är det klart.

Birgitta satsade på en elvagn. Det var helt rätt på den lite backiga Lumine Hills.Gunnel är en positiv tjej. Inga ledsna miner där inte!

Amelie har gjort en raketkarriär i golfen. I maj tog hon grönt kort och i juli var hon nere på 35,5 i handicap. Bravo!

Amelie och Rudolf beundrar Gunnels puttning.

Dags för Gunilla att använda sandklubban.

Efter golfen var vi sex som åt middag på La Cua Curta. Det har blivit en tradition. Alex visar upp kalvfilén som han sedan grillar på sitt speciella sätt.

Gunnel övervakar grillningen.

Det regnade kraftigt söndag kväll och natten till måndag. Kanalen vid artonde green på Lumine Lakes svämmade över sina bräddar. Starten sköts upp en timma, för att banpersonalen skulle få tid att iordningställa banan något så när.

Gunilla och Britt vet att det är viktigt att värma upp ordentligt.

Första laget ut i Easton Classic.

Det andra laget är också supertaggade!

Regeln om tillfälligt vatten nyttjades flitigt.

När hela gänget kommit iväg, så gick Kerstin och jag ut på Lumine Ruins. Det är en niohålsbana, som är ritad av ingen mindre än Greg Norman.

Agneta och Kerstin stormar mot nittonde hålet.

Amelie fyllde år. Hon och Rudolf bjöd mycket frikostigt på husets bästa cava. Det var rätt stimmigt i bussen på vägen hem till hotellet kan jag säga. Tack snälla Amelie och Rudolf för den goda cavan!

I dag var det spelledigt. Då passade vi på att åka tåget till Tarragona. Där finns denna amfiteater sedan romartiden. Tarragona var romarrikets näst viktigaste stad, efter Rom.Denna fästning byggdes på hundratalet efter Kristus för att försvara staden. På trettonhundratalet var den kungligt residens.

Tarragona är en stor oljehamn. På redden väntade elva tankfartyg på att få lossa sin last.I Tarragonas hamn ligger åtskilliga lyxfartyg. De var de största jag någonsin sett.

I morgon blir det golf igen. Vi ska tillbaka till Hills för att spela första dagen av Veckans spelare. Jag återkommer med mer efter det.

Claes

Er Eastonvärd

 

 

Ett svar på ”Spanien – Cambrils”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.