Spanien – Cambrils

Onsdag och första dagen av Veckans spelare.

På Lumine Hills i strålande sol hittar vi denna kvartett tjejer. Birgitta och Gunnel avstår tävlandet och hejar i stället på Gunilla och Agneta.

I det gamla kalkstensbrottet där 15:e green ligger, finns det några spännande grottor i bergväggen. De ligger lite för högt för att utforskas, men det hade varit kul att ta sig in där.Kompisarna säger att Britt brukar vinna allt när de spelar. Vi får väl se hur det går med det.

En äkta napoletansk pizzaiolo, pizzabagare, hittade vi på Pizzeria da Gennaro. Det var väl Gennaro själv antar jag. Vedeldad pizzaugn ska det vara, för att få till den äkta napoletanska pizzan. Det hävdas att det var i Neapel, som den första pizzan föddes. Den döptes till Margherita efter drottning Margherita di Savoy när hon 1889 besökte Neapel. Den toppas med San Marzano-tomater, buffelmozarella och basilika. Färgerna  rött, vitt och grönt symboliserar då den italienska flaggans färger.

För min del blev det en capricciosa och Kerstin åt gnocchi sorrentina. Riktigt gott!

Nu ska det avgöras. Grundlig uppvärmning inför finalvarvet av Veckans spelare.

Ledarbollen  gör sig beredd. Gunilla var nio slag efter Britt, som hade åtta slag tillgodo på Kerstin.Birgitta gick tillsammans med Gunnel ut först i en tvåboll.

Sist ut var ledarbollen.

Efter nio hål kom det lite regn. Då var det bättre att sitta inne i värmen i klubbhuset.

Så här nöjd ser man ut när en tolvmetersputt slinker i på sista hålet. Kerstin hade satt flera sådana under rundan. Frågan är om det räcker till att komma ikapp Britt?

Tack för god kamp!

Dags för prisutdelning.

Näst bäst i Bästbollen var Birgitta och Gunnel.

Allra bäst var Britt och Gunilla, som fick ihop fina 45 poäng!

Amelie, Gunilla, Britt och Gunnel vann Easton Classic på 73 poäng!

Gunilla och Britt höll segertalet för laget.

Gör man dessutom birdie, så får man choklad.

Tredjeplatsen i Veckans spelare ger en Lumine-keps.

Runner up var Kerstin, som inte lyckades jaga ifatt segraren. Regnhandsken hon fick i pris hade behövts på banan, men den kanske kommer till pass någon annan gång.

Den här tjejen känner vi igen. Britt var pristagare i alla tävlingarna. Hon spelade väldigt jämnt och bra hela veckan. Med 150 slag netto blev hon Veckans spelare! Stort grattis till Britt och alla andra som deltagit förtjänstfullt under veckan.

Veckans rookie blev Amelie. Hon förbättrade sig hela veckan och var riktigt vass på slutet. Hon har en fin golfkarriär att se fram emot.

Efter middagen var det bara att gå och lägga sig. Klockan 04:40 gick bussen för Arlandaresenärerna och de vinkades av i ösregn. Nu stänger vi Cambrils för i år. Själv sitter jag nu på flygplatsen i Barcelona, för att bege mig till Lissabon och Sesimbra för en månad. Tufft jobb, men någon måste ju göra dem också!

Tack kära gäster för denna vecka och jag hoppas vi ses någonstans i världen igen, kanske på en golfbana nära dig.

Claes

Er Eastonvärd