Spanien – Hacienda del Álamo – Long Stay

Är ni nyfikna på vad vi gör på Hacienda del Álamo, då vi inte spelar golf?

Jo! Det enkla svaret är, att då roar vi oss.
Vi roar oss med att äta gott. Som i lördags när vi var på restaurang La Fontana i Fuente Álamo, och åt en utsökt tre rätters meny.

Ibland behöver man ju träna lite också, då är denna anläggningen med chipping green, och drivingrange i två våningar ett utmärkt tillhåll.
Några som inte behöver gå till rangen och träna, är förra veckans vinnare av Easton Classic Britt-Marie, Per, Sven och Björn. Som i vart fall haft den högsta poängen jag sett på denna tävling, nämligen hela 86 poäng.

Vi roar oss också med att göra en dagsutflykt till den vackert belägna hamnstaden Mazzaron.
Men man behöver inte åka iväg från Hacienda del Álamo för att roa sig. vill man spela biljard går det alldeles utmärkt, på det för visso något bedagade biljardbordet i klubbhuset.
Man behöver inte heller åka till Las Vegas för att spela kort. I klubbhuset har vi tre kortspelsbord för sugna korthajar.
En annan stad i närheten, mycket väl värd ett besök, är den gamla historiskt sett mycket intressanta, och dessutom vackra hamnstaden Cartagena med över 200.000 invånare.
Namnet kommer från feniciskans Qart Hadasht (Nya Staden), senare döpt till Carthago Nova av romarna. Den första bosättningen sägs ha skapats kring år 228 f.Kr. av general Hasdrubal den sköne från Karthago (Enligt Wikipedia).
Vad roar vi oss mer med då? Jo många utnyttjar det fina, och för oss utan kostnad, gymmet som finns på Hacienda del Álamo.
Vissa kompletterar detta med att besöka den fina spaanläggningen, men då får man lägga till en slant.
Men att sitta på bänken, utanför våra lägenheter och bara hålla om varandra är gratis. Det är fint det tycker Ingegerd och Lars-Olof.
Det tycket också Eastonvärden på Hacienda del Álamo, Dennis Johansson.

Ett svar på ”Spanien – Hacienda del Álamo – Long Stay”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.