Spanien – Mallorca

Så kom den då äntligen tillbaka till Mallorca. Solen alltså……

Det innebar mer lättklädda golfspelare som väntade på start av dagens utmaning på Puntiró. Åke och Urban språkar om något vid golfbilarna, kanske vilken som är bäst. Marianne och Lasse gömmer sig bakom Keith, Per-Ove, Evy och Anne-li.

Ute på banan är det som vanligt med mycket bunkrar runt greenerna. Vissa klarar sig bra från dem som Keith, Ulla, Christina och Evy.

Och andra klarar sig mindre bra och hamnar i den värsta som Stig och Jan.

Ett annat hål som de flesta har respekt för är hål nr 7, inte så mycket damerna men spelar man gul tee så innebär det att vattnet är i spel från starten. Jan, Britt-Inger och Anne-li hade tur att de spelade från röd tee och undvek då vattnet på första slaget.

 

 

 

 

 

På andra nian så finns det också några utmaningar med vattenhål. Det får Monica, Åke och Ensio erfara på hål nr 15.

Hål nr 18 avslutas med en green som man måste träffa mitt på för annars är det lätt att bollen rinner av eftersom kanterna lutar. Nästan alla i bollarna hade inte lärt sig läxan så Åke, Monica, Ensio, Keith, Christina, Ulla, Evy, Urban, Anne-li, Jan, Britt-Inger, Barbro, Jan, Gunilla och Stig kanske fick bakläxa.

Sista golfdagen för denna gången var en Easton Classic på Maioris. Där de flesta ville värma upp på puttinggreenen i alla fall. Sedan ställde man villigt upp sig för fotografen. Första laget bestod av Urban, Monica, Keith och en joker (som var Gunilla). Andra laget bestod också av tre spelare Christina, Anne-li, Per-Ove och en joker (som var Evy). Tredje laget bestod av Stig, Evy, Åke och Ensio. Fjärde laget bestod av Jan, Marianne, Jan och Barbro. Och det sista laget bestod av Håkan, Britt-Inger, Ulla och Gunilla.

Efteråt fanns det gott om tid att känna värmen från solen. Åke, Monica, Per-Ove, Marianne och Ensio hittade en plats där det var lä.

Det fanns fler härliga platser att njuta av och ta sig en öl, vin eller kaffe när rundan var slut. Här njuter Ulla, Urban, Jan Anne-li, Evy och Keith.

Så var det dags för sista kvällen och prisutdelning. Först ut var vinnarna i veckans Bästboll Jan och Britt-Inger.

Sedan hade vi veckans populära vinnare av Veckans Spelare Barbro som blev riktigt bejublad.

Till sist vinnarna av Easton Classic där även en golfguide fick sola sig i glansen av damerna. Det blev Håkan, Ulla, Gunilla och Britt-Inger som klarade av pressen tack vare damerna och tog hem segern.

Tack för en riktigt härlig vecka med nya trevliga bekantskaper hälsar Håkan er golfvärd på Mallorca.