Sydafrika – Kapstaden & Stellenbosch

Stellenbosch levererar en mångfald av golfbanor, vinodlingar och vyer 🙂

En upplevelseresa utöver det vanliga var målsättningen, och vi har nu bockat av alla fem delmålen: Naturupplevelser, Golfupplevelser, Matupplevelser, Dryckesupplevelser och Kontaktupplevelser. Sammantaget en fantastisk resa med Golf, Glädje och Gemenskap i riktig Eastonanda!

Vårt hotell Oude Werf i centrala Stellenbosch sägs vara Sydafrikas äldsta och fortfarande verksamma hotell med över 300-åriga anor.
Receptionen välkomnar Easton Golf. Vi kliver in i ett toppmodernt helrenoverat gammalt hotell.
Utanför husknuten vimlar det av restauranger och butiker bland dom fridfulla små gatorna. Här en av våra restaurangbesök på Wijnhuis (Vinhuset).
Rakt över gatan besökte vi Helena´s Restaurant.
Ett kvarter bort åt vi grillat på Hussar Grill.
Ett annat kvarter bort besökte vi den mest uppskattade restaurangen i vår grupp, Oppie Dorp.
Vår servitör presenterade med inlevelse en fantastisk meny, där de flesta valde ett exotiskt fat med diverse lokala kötträtter. Det mest spännande var Krokodilköttet…
Glasen höjs till en gemensam skål, och alla är förväntansfulla på den väntande krokodilen.
Vår Wineland tour inleds med ett besök i den pittoreska staden Franschhoek (stavas faktiskt så) och den charmiga vingården Haute Cabriere.
Den bedårande ägarinnan Hildegard tar emot oss. Hon och hennes make byggde upp detta vinimperium under många decennier, och har släktband med både Tyskland och Sverige.
Den specialbyggda vinkällaren under restaurangen är en perfekt lagringsplats för många vintunnor.
Här visas utgångsläget för att sabrera en champagne med svärd. Viktigt att sikta in sig på linjen som finns på alla flaskor från botten till halstoppen.
Pang! Där flyger korken och en del av halstoppen iväg.
Här syns resultatet. Vid rätt utförande flyger allt glassplitter iväg av lufttrycket. Inte en smula glas i flaskan…
Pierre Jourdan och Haute Cabriére är flaggmärkena vi provade, samt det lilla förtjusande dessertvinet Ratafia. Viktigt med vatten där emellan för att rensa smaklökarna.
Samling för bussfärd till nästa vinprovning…
…där vi besökte vingården Tokara Wine Estate. Vår sommelier häller upp ett av smakproverna.
Femte och sista golfrundan på De Zalze Golf Club. Första bollen ut i Easton Classic var The Flying Team med Barbara, Leif och Anki. Kryddades med hemliga Jokern Gunilla.
Det gick så pass bra att dom lade beslag på första platsen överlägset. Mycket tack vare Barbaras fantastiska 42 poäng. Grattis hela laget!
Andra bollen ut med det gemensamma lagnamnet SMOK. Stig, Marianne, Olle och Kerstin, men på bilden har Marianne och Kerstin bytt plats.
På 19é hålet sammanräknar laget rundans poäng. Härlig utsikt mot nians green samt tians tee.
Lagets sammanlagda poäng räckte till en andraplats i Easton Classic. Grattis Lag SMOK!
Tredje bollen ut saknade en spelare och fick ta hjälp av en hemlig Joker. Laget döpte sig till AGÅ. Anders till höger, Åke till vänster och Gunilla i mitten. Med Jokern tillagd i lagnamnet blev det JAG Å 😉
Sista laget ut saknar hälften av spelarna vid 19é hålet, och fick till det passande lagnamnet Missing People. Kerstin och Janne ser glada ut med Eastonvärden Roland bakom kameran och Mona som är på väg till bordet. Blev en och annan miss på banan också 😉
Grattis Kerstin och Stig till vinsten i Bästbollen. Blir mycket spel tillsammans nästa år på en massa banor runt om i Sverige och delar av övriga Europa 🙂
Avslutar med bild på den värdiga vinnaren i singeltävlingen Veckans Spelare. Ett STORT Grattis Gunilla !!!
Nu är vi alla hemma igen i ett helt annat klimat än vad vi varit med om, men väldigt nöjda med vår upplevelseresa utöver det vanliga. Blir mycket att berätta om och tänka tillbaka på under den mörka tiden fram till nästa golfsäsong. Eastonvärden Roland med alla Sydafrikaresenärer önskar alla en GOD JUL och GOTT NYTT ÅR !!!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.