Easton Golf Academy – Tunisien

Välkommen till Hammamet, Tunisien!

Den 17-24 februari 2018 arrangerar Easton Golf Academy en familjevecka med träning och spel på Tunisien bästa golfanläggning, Citrus Golf i Hammamet. Åsa och Martin från Easton Golf åkte nyligen till Tunisien för att ta en titt på destinationen, hotellet och golfbanorna. Här kommer en sneak preview av vad som väntar i februari på turistorten Hammamet. Trevlig resa!

45-hålsanläggningen Citrus Golf är idealisk för träningsresor! Vår golfinstruktör, PGA Professional Mark Dewdney, kommer kunna skräddarsy ett träningsupplägg anpassat efter varje resenärs behov. Förutom de båda 18-hålsbanorna Les Oliviers och La Foret finns det en 9-håls korthålsbana (Executive Course) samt väl tilltagna och utmärkta träningsområden.

Bunkerträning bedrivs med kvalitet på Citrus Golf. Högsta klass på såväl sand som greener.

Korthålsbanan är perfekt som träning för alla typer av golfare, idealisk för golfskolor och golfspelare som vill utveckla sitt närspel. Banan består av ett par 4-hål och 8 st. par 3-hål. Miljön och inramningen är formidabel och precis lika inbjudande som 18-hålsbanorna. Dessutom är skicket på banan närmast likvärdigt. En utmärkt arena helt enkelt att träna alla typer av golfslag med undantag av fulla drivar.

Par 4-hålet från tee på Executive Course (korthålsbanan).

Citrus Golf prisades nyligen som Tunisiens bästa golfanläggning (2017). Klubbhuset är nyrenoverat, modernt och trivsamt. Servicen håller hög klass överallt och det finns ett väl fungerande wifi-nätverk. 19:e hålet med mat och dryck avnjuts med fördel utomhus på terrassen. Likaså är omklädningsrummen bra och väl tilltagna.

Les Oliviers är den lite enklare av de båda 18-hålsslingorna. Det är relativt öppet och brett från tee och banan är platt och promenadvänlig.

Les Oliviers, par 72, 5700 m (gul tee).

La Foret (18 hål) utgör det stora testet på Citrus Golf. Banan är mer kuperad och spelas i backig terräng. Flera hål ligger inbäddade i tät skogsmiljö och kräver precision från tee. En riktigt trevlig golfbana som håller hög standard.

Martin blickar ut över landskapet på La Foret, par 72, 5700 m (gul tee).
Åsa funderar över klubbval för att skaffa sig ett bra läge inför inspelet.
Aj aj aj. Denna gång blev det lite snett och kaktusen är enorm. Undra vad instruktör Mark Dewdney ger för tips vid detta slag.
Väl på green går det lättare. Möjligheterna att sätta puttar är goda och rättvisa då greenerna är välklippta och i alldeles utmärkt skick.

10 minuter från golfanläggningen ligger boendet, Sentido Phenicia. Hammamet centrum ligger 5 km bort. Hotellet är valt med omsorg för Easton Golf Academy eftersom det lämpar sig för familjer och sportintresserade individer.

Inomhuspoolen är designad så att gäster kan simma ut till den angränsande utomhuspoolen eller vice versa. Poolerna är uppvärmda.

Sentido Phenicia är ett stort och fint hotell med 391 rum, en rymlig och välkomnande lobby. Det råder en lite marin-känsla över rum och korridorer med belysning och konst.

Flexibilitet vid val av rumstyp. Det finns dubbelrum, rum med tre sängar och även connected rooms som gör att man kan vara 4 personer tillsammans.

Under familjeveckan med Easton Golf Academy i februari (vecka 8) ingår halvpension. Bufférestaurangen har plats för många ätande gäster. Frukosten serveras i separat byggnad i närheten av poolområdet med möjlighet att sitta ute i trivsam miljö.

Det stora poolområdet ligger ett stenkast bort, på vägen till stranden. Denna pool ligger i trevlig grönskande miljö och erbjuder många solstolar. Poolen är inte uppvärmd.
Den privata strandremsan erbjuder nästa möjlighet till sol, bad och aktiviteter.

Hotellets gym ligger avskilt i en separat byggnad ute i trädgården och utanför huvudentrén finns det 10 st. grusbanor av högsta klass för tennisspelare. På hotellet finns även spa-avdelning.

Vår inspektionsresa föll väl ut. Vi är supernöjda med resmålet och upplägget. Nu ser vi fram emot att välkomna många gäster till detta härliga resmål.

Väl mött hälsar Åsa och Martin från Easton Golf!

4 svar på ”Easton Golf Academy – Tunisien”

  1. Det ser superfint ut! Vi kommer v.9. Vilken valuta är det som gäller? Med vänlig hälsning Barbro o Björn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.