Tunisien – Port el Kantaoui

Inomhuspoolen på Marhaba Palace i Port el Kantaoui

Liveblogg 3 från Port el Kantaoui – avslutningen!

Ni vet hur man säger; Säg det roliga som varar för evigt! Vår kick off nere i Tunisien är över för denna gång och vi har sagt – På återseende! till varandra. Avslutningen blev inte helt odramatisk och det är väl som så, att det finns saker och händelser som vi rår väldigt lite över. T.ex. hur en ny regering skall formas ….. förlåt, där skall vi inte hamna.

Det som ligger oss närmast var en plötslig flygplatsstrejk i Tunisien under torsdagen (hemresedagen) samtidigt som en envis influensaepidemi tog tag i en del av värdarna. Bland annat i undertecknad som fram tills idag legat nedbäddad och oförmögen att uträtta några tangenttryckningar.

Men det mesta som bär med sig något ont har någon form av gott med sig. Tack vare den lilla endagarsstrejken fick vi värdar ytterligare ett härligt dygn tillsammans.  Bäst, vi fick prova ytterligare några hål på de inbjudande banorna. Vi fick uppleva ytterligare ett hotell, Sentido Phenicia i Hammamet och en del av oss fick även övernatta i Istanbul. Givetvis kände vi, även om det inte så ofta är aktuellt, att det var en del av den välarrangerade utbildningen. Hur hanterar vi en oförutsedd strejksituation?

För att klara av influensan gick vi till baren…

Men vi backar lite…

Sista dagarna i Port el Kantaoui innebar ett besök på nya Marhaba Palace. Det hotell som skall komplettera Alhambra under våren. Ett mäktigt och majestätiskt hotell alldeles nere vid stranden. Här fick vi först en rundvandring, därefter middag och så avslutade vi kvällen med prisutdelning. Vinnarna i Easton Classic skulle koras och en del av säsongens värdar skulle premieras i vår alldeles egna ”Oscarsgala”.

Bilderna!

Utsikt över poolområdet på Marhaba Palace från ett rum på sjunde våningen.
Samma poolområde sett från marknivå.
Konferenslokalen och troligtvis ett bra tillhåll för välkomstträffar och prisutdelningar. Vad är det tjejerna håller på med där borta? Ser ut som nån form av dans …
Dags för prisutdelning och ”Oscarsgala”. Koncentrerade och förväntansfulla Eastonvärdar …

Vinnarna av värdarnas Easton Classic:

Vinnare i Easton Classic: Ulf, Teija, Kerstin och Thomas. Hela 86 poäng jobbade de ihop. Enligt egen utsaga, mycket tack vare Teija som gjorde 40 av poängen. GRATTIS!

Utmärkelser under Easton Golf:s ”Värdgala”:

Roland Skansare (Cypern – Korineum) fick mottaga priset ÅRETS LIRARE. Från motiveringen bl.a.; ”Med värme, omtänksamhet och högsta möjliga servicenivå hanteras gäster och samarbetspartners med bravur. Ingenting lämnas åt slumpen och ingenting är omöjligt.”
Benny Blixt fick mottaga utmärkelsen ”ÅRETS HIO” ( Spanien – Cambrils HT 2017/VT 2018 och Abu Dhabi HT 2018). I motiveringen bland annat; ”…är den absoluta fullträffen,  inte bara en gång utan två gånger … en mästare på balansen mellan ledarskap och att smälta in i gruppen.”
Utmärkelsen som ÅRETS NYKOMLINGAR gick till Per Persson och Karin Enberg Persson (Portugal – Montado). Från motiveringen hämtar vi; ”Med glatt humör, god hand och högsta möjliga servicenivå har kometkarriären inletts. Vänlighet och noggrannhet har bidragit till dynamik och harmoni.”
Dennis Johansson (Spanien – Hacienda del Àlamo) blev ÅRETS PUBLIKFAVORIT. I motiveringen stod bl.a.; ”Kärleksförklaringarna har strömmat in i kommentarsfält och omtänksamhet är den röda tråden. En trygg och lösningsinriktad person med stort hjärta som skapar trivsel i sin omgivning.”
Utmärkelsen VÄRDSKLASS tillföll Lars-Erik Johansson (Algarve – Long Stay). ”En ansvarsfull personlighet som är spindeln i nätet långt innan avresa. Oväntade situationer hanteras exemplariskt på plats. Med professionalism, vänlighet och stor ödmjukhet bemästras alla moment som uppdraget omfattar.”

Ett stort GRATTIS till alla fina utmärkelser!

Sakta vi går genom stan …

Färden från Marhaba Palace tillbaka till Alhambra gick via marinan i Port el Kantaoui. En marina som andas pirater och är så där alldeles lagom stor. Här finns det många intressanta restauranger och runt om i omgivningen flera små butiker och caféer.
Nr 1 av alla restauranger i Port el Kantaoui är Le Méditerranée. Jag kan definitivt rekommendera ett besök på denna restaurang.
Den här kartan över Port el Kantaoui hittar ni precis vid porten in till marinan. En riktigt bra översikt och vägbeskrivningar till det ni söker. Klicka på bilden och zooma in.

Apropå vår ”Värdgala”. Givetvis är vi väldigt stolta över alla våra duktiga värdar och vet hur mycket de alla betyder både för er gäster och för Easton Golf. Tillsammans gör vi Eastonfamiljen till en oförglömlig upplevelse och faktumet att både värdar och gäster återkommer år efter år är ett fantastiskt bevis på detta.

Tack för att ni ville följa vårt lilla äventyr Tunisien!

Tills vi ses igen, ha en underbar start på våren 2019!

Benny Blixt
Eastonvärd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.