Spanien – Cambrils

Cambrils – senaste nytt!

Påskdag i Cambrils och solen visar sig på bästa humör. Igår blåste det rejäla vindar och lämnade några spår efter sig. Ett skyddsstaket välte på Lakes (hål 13) och Hills fick stänga helt. Vindarna är till viss del kvar men inte mer än vi är vana vid hemifrån under högsommaren. Så länge vindarna kommer från norr, vilket de ofta gör nu, drar de med sig en lite kyligare temperatur som får ”stångas” med värmen från solen. På vindstilla platser mäter nog värmen från solen en bra bit över 25 grader. Det är varmt och skönt och otroligt behagligt.

Jag provade Lumine Lakes idag och den håller mycket bra standard. Jag provade även en av de 18 nyinköpta golfbilarna som är utrustade med gps och digitalt scorekort (för den som har förmågan att även fokusera på det. Själv gav jag upp efter sju hål och fem bortspelade bollar). Min nya fina golfbag (limited edition) skämdes och jag fick kompromissa lite för att jag skulle vara den värdig. 25 inspelade poäng (hkp 23) och jag inser att det blir en del tid på driving rangen innan jag letar mig ut igen.

I morgon anländer första gästerna och det ser jag oerhört mycket fram emot. Det skall bli så roligt och jag vet att alla kommer att trivas bra i Cambrils. Både hotellpersonalen och alla ute på golfklubben är så tillmötesgående och vänliga. Förresten, i morgon måndag är katalansk helgdag (bankday) och det mesta håller stängt.

Jag besökte även Alex på La Cua Curta och han ser väldigt fram emot att ta emot oss nu på torsdag. Oerhört entusiastiskt beskrev han menyn och nöjet att vi kommer.

Nu hoppas vi att solen fortsätter stråla och att vindarna växlar lite från norr till i alla fall nord/väst (vilket de brukar göra på eftermiddagen) så att värmen och det fina vädret består.

Välkomna till Monica hotell, Lumine Golf och Cambrils.

Vagnparken på Lumine Lakes. Fina, lättkörda golfvagnar. (även kallade bushwagons)
Titta, där är den! Min nya fina golfbag som jag, i alla fall inte idag, kunde leva upp till. Den bagen och Blixt i efternamn, kräver sina resultat.
Lunch på Lakes. ”Green-keepers wrap” (9 euro) kan jag rekommendera. Härligt saftig kyckling inlindad med fräscha grönsaker. Gott! (finns både på Lakes och Hills)

Mitt emot hotellet ligger ”haket” Con Titi. I höstas när VM-kvalet i fotboll skulle avgöras och Sverige mötte först Luxemburg och sen Holland, satt vi alla där på deras uteservering och tittade på storbilds-tv (inlägget hittar du här). Idag när jag gick över för att få en bit eftermiddagsmat, kom han fram och var helt lyrisk – ZLATAN! WHAT A GUY! FANTASTIC! Sen skiftade han kanal och pekade- CHECK!! WHAAAAT!!

Zlatan , ja, vad säger man. Killen vet hur man gör en stilfull entré. Lycka till ”over there”!

Men ikväll, närmare bestämt nu, är det Houston och Stenson som gäller. Japp, har CMORE med mig 😉 och snart är det ”Masters”.

TIPS! Skulle du få en sista-minuten-känsla, att det vore kul att göra oss sällskap, ryktas det att det dykt upp ett par platser lite längre fram. =)

Hilsen
Benny
Eastonvärd i Cambrils

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.