Spanien – Mallorca

Man kan tro det är Ku Klux Klan som besöker Mallorca, men så är inte fallet utan det är Påsk-karneval inne i Palma på långfredagen. Man har både gående och åkande deltagare i karnevalen. Här symboliserar det Jesus bärande på sitt kors. Både vuxna och barn tittar intresserat på förstås.
Om man känner för en dag utanför golfbanan kan man göra en utflykt. Denna dag blev det Manacor, Porto Cristo, Cala Rajada, Alcudia och sedan tillbaka till Palma.Vi gjorde några ”strandhugg” och bl a tittade på en golfbana som låg efter vägen, som hette Pula.På anläggningen fanns det till och med en liten kyrka om någon var intresserad att be en bön innan spelet började.Monica, Åke, Marianne och Per-Ove tittade runt på anläggningen och tyckte att den såg utmanande ut och med en trevlig layout. De flesta flaggorna var representerade vid drivingrangen t o m USA.Golfhålen man kunde se från klubbhuset såg inbjudande ut så vi blev alla sugna på att spela. Men istället fortsatte vi vår färd.

Till Cala Rajada som var en trevlig liten stad med en fin hamn med många båtar och restauranger förstås där man kunde få sig något att dricka.Avslutningsstoppet blev i Alcudia där vi också hamnade nere i hamnen och kollade in stranden men varken Per-Ove, Monica, Marianne eller Åke tog sig ett dopp utan nöjde sig med att titta på stranden och bebyggelsen vid strandpromenaden.Dagen efter vår utflykt var det som vanligt igen. Då stod det golf på agendan. Här har vi en stilstudie på Per-Ove, Åke, Monica och Marianne när de slår ut på Maioris hål nr 1.Lite imponerad av inspelen blev jag ibland, allrahelst när alla fyra i bollen lyckades på samma hål.Sedan gäller det förstås att sänka puttarna och det kan vara svårt även om läget är bra. Det fick Åke, Per-Ove, Marianne och Monica erfara.Nu är det bara några dagar golf kvar, hoppas att vädret och spelet fortsätter att vara bra.

Önskar Håkan, er Eastonvärd på Mallorca

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.